Bakü Uluslararası Maarif Okulunun Açılışı Gerçekleştirildi
Bakü Uluslararası Maarif Okulunun Açılışı Gerçekleştirildi

Bakü Uluslararası Maarif Okulunun Açılışı Gerçekleştirildi

Ekim 07, 2022

Tüm dünyada 50’nin üzerindeki ülkede 50 binden fazla öğrencisiyle eğitim faaliyetleri yürüten Türkiye Maarif Vakfı, dost ve kardeş coğrafyalarda da yeni okullar açmaya devam ediyor. Bu ülkelerden biri de Azerbaycan. 2021’de imzalanan iş birliği protokolünün ardından Azerbaycan’da büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı, başkent Bakü’de Uluslararası Maarif Okullarının açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün; Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Çiftci; Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev; Azerbaycan Ekonomi Bakanı Birinci Yardımcısı Elnur Aliyev; Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Güney Kafkasya, Avrupa ve Asya Departmanı Genel Müdürü ve Büyükelçi Bunyad Huseynov; Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Ufuk Arca Turganer; Afganistan Bakü Büyükelçisi Emanullah Ceyhun; Pakistan İslam Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Bilal Hayee; Bakü Nesimi ili Valisi Sayın Asif Asgerov; milletvekilleri, diplomatlar, paydaş kurumların temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşan Prof. Dr. Birol Akgün; uluslararası eğitim olanaklarına değinerek, erdemli, bilgili, iradeli ve aktif olan genç nesillerin yetiştirilmesinin önemini vurguladı. Eğitim ve Bilim Bakanı Sayın Emin Emrullayev de iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden memnunluğunu ifade etti. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ise Maarif Okullarının iki kardeş ülke arasında kültürel köprü rolüne malik olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı çeşitli etkinlilere yer verildi.

9000 metrekarelik yeşil alanı kapsayan Bakü Uluslararası Maarif Okulları kampüsünde bir idari bina ve dört eğitim binası bulunuyor. Ayrıca; akıllı tahtalarla donatılmış sınıflar, laboratuvarlar, bağımsız spor salonu, konferans salonu, yemekhane binaları yer alıyor. Uluslararası Maarif eğitim standartlarına uygun okul öncesi eğitim, ilkokul ve ortaokul imkânları da sunan Bakü Uluslararası Maarif Okullarında dersler Azerbaycan resmi müfredatı temel alınarak Uluslararası Maarif Eğitim Programı ile zenginleştiriliyor.

STEAM, bilişim teknolojileri dersleri, robotik kodlama atölyesi gibi çalışmalarla öğrencilerin teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine imkân sunuluyor. Ana dilde eğitimin de yapılacağı okulda, Türkiye Türkçesi ve İngilizce de akademik düzeyde öğretilecek.