Arnavutluk'ta Genç Gazeteciler Sertifikalarını Aldı
Arnavutluk'ta Genç Gazeteciler Sertifikalarını Aldı

Arnavutluk'ta Genç Gazeteciler Sertifikalarını Aldı

Mayıs 20, 2022

TRT’nin “Gençler için Gazetecilik” projesi kapsamında, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da gönüllü lise öğrencilerine eğitim verildi. Üç günlük programa, ülkenin farklı şehirlerinden lise öğrencileri katıldı.

Tiran Maarif Okulları iş birliğiyle düzenlenen “Dijital Gazetecilik Atölyesi”nde alanında uzman ve gönüllü gazeteciler eğitim verdi.

Proje Organizatörü Muhammed Ali Üstün, “Sürekli bir yerlerde mülteci haberleri duyuyorduk ve sonra oturup şunu düşündük. ‘Devamlı bunu birilerinden dinliyoruz, bu hikayeleri bu gençler neden kendileri anlatamasınlar?’ deyip ilk olarak Türkiye’deki Suriye mülteci kamplarında bu eğitimlere başladık.” diye konuştu.

Projenin başladığı 2018 yılından bu yana Türkiye ve yurt dışında verilen 35 eğitim ile 2 binden fazla öğrenciye ulaşıldı. Tiran’daki atölye çalışmasına Arnavutluk’un farklı şehirlerinden 45 lise öğrencisi katıldı. Katılımcılardan birisi “Ben sosyal medyayı çok kullanıyorum zaten ve burada bunu nasıl daha doğru yapabileceğimi öğrenmek için geldim. Bu bana çok katkı sağladı. Çok güzel bir deneyimdi” dedi.

Üç günlük program sonunda düzenlenen “Dijital Video Yarışması”nda öğrenciler, öğrendiklerini sergileme imkânı buldu. Atölye çalışmasına katılan tüm öğrencilere sertifika takdimi ile program sona erdi.