Afgan-Türk Maarif Okullarında Mezuniyet Töreni
Afgan-Türk Maarif Okullarında Mezuniyet Töreni

Afgan-Türk Maarif Okullarında Mezuniyet Töreni

Ocak 07, 2022



Afganistan’ın kuzeyinde yer alan Mezar-ı Şerif kentindeki Afgan-Türk Maarif Okulları erkek lisesi, kız lisesi ve ilkokulunda mezuniyet heyecanı yaşandı.

Kentte düzenlenen mezuniyet törenine, Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Abdulcelil Alpkıray, Belh Eğitim Müdürü Şeyh Abdulcelil Şehithil, Maarif Okulları yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Sağır, Türkiye Maarif Vakfı olarak her koşulda Afganistan halkının yanında yer aldıklarını söyledi. Eğitim alanında azami gayret gösterdiklerini vurgulayan Sağır, amaçlarının halkına, devletine ve ailesine hizmet edecek bireyleri yetiştirmek olduğunun altını çizdi. Sağır, ayrıca böyle bir dönemde Afgan-Türk Maarif okullarından 123 öğrencinin mezun olmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Belh Eğitim Müdürü Şehithil de Afganistan ile Türkiye arasında tarihi, kültürel ve dini bağların bulunduğuna değinerek, kız ve erkek öğrencilerin eğitimine önem verdiklerini vurguladı. Şehithil, bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti ve “Gençlerimize eğitim veren, bizi her alanda destekleyen Türkiye’ye teşekkür ederiz.” dedi.

Şiirler ve ilahilerle devam eden tören, 123 öğrenciye mezuniyet belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.