Afganistan’da Türkçe Çalıştayı
Afganistan’da Türkçe Çalıştayı

Afganistan’da Türkçe Çalıştayı

Haziran 29, 2022



Güney Asya ülkelerinden Afganistan’da konuşulan yabancı diller arasında Türkçe, önemli bir yerde duruyor. Afganistan ve Türkiye dostluğunun gün geçtikçe perçinlenmesiyle Türkçenin yabancı dil olarak öğrenimi daha da yaygınlaşıyor.

Afganistan’da 27 eğitim kurumunda 6200 öğrenciyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Afgan-Türk Maarif Okulları, normal eğitimin yanında Türkçe eğitimine de önem vererek, çeşitli etkinlik ve kulüp faaliyetleriyle Türkçe öğreniminin yaygınlaşmasını sağlıyor.

Bu kapsamda Afgan-Türk Maarif Okullarında çalışan yaklaşık 50 öğretmen ve asistan için Türkçe hizmet içi eğitim çalıştayı düzenlendi. Vakfın Ülke Temsilcisi Salih Sağır ile Türkiye Maarif Vakfı Türkçe ve Yabancı Diller Daire Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gültekin’in katılımıyla gerçekleşen programda, Türkçenin yurtdışında öğretimi ve öğrenimi ile ilgili mevcut uygulamalar, sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde duruldu.

Prof. Dr. İbrahim Gültekin, Türkçenin sevilen bir dil olarak tüm dünyada hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek; gelişimin teknik, sosyal, dil ve sanat alanında birlikte olacağını kaydetti.