“Yeni Medya Eğitimleri”nin İkinci Durağı Pakistan
“Yeni Medya Eğitimleri”nin İkinci Durağı Pakistan

“Yeni Medya Eğitimleri”nin İkinci Durağı Pakistan

Şubat 06, 2022



Kurulduğu günden bu yana nitelikli eğitimi ve başarılarıyla adından söz ettiren Türkiye Maarif Vakfı, sosyal ve kültürel alandaki faaliyetleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor. Maarif Okullarında yapılmaya başlanan “Yeni Medya Eğitimleri”nin ikincisi Pakistan’ın Lahor kentindeki öğrencilere yönelik programla gerçekleştirildi. Yazılı ve sözlü hikaye anlatımı ile iletişime dair bilgilerin aktarılmasını; mobil cihazlar kullanılarak fotoğraf ve video çekim tekniklerine ilişkin becerilerin geliştirilmesini sağlamaya yönelik program, 60 öğrencinin katılımıyla 4 gün sürdü.

Öğrencilerin kendilerini ifade etme, iş birliği, ekip ruhu ve sorumluluk duygusunun desteklenmesine yardımcı olunmasının, yeni medya ve sosyal medya mesleği ile ilgili merak ve öğrenme isteğinin arttırılmasının amaçlandığı program, öğrencilerin kendi hikayelerinin sesi olmalarını ve bu hikayeleri dijital platformlar üzerinden tüm dünyaya duyurmalarını teşvik ediyor. Bununla birlikte program; Türkiye Maarif Vakfının faaliyet yürüttüğü farklı ülkelerdeki öğrencilerin birbirleriyle sosyal medya üzerinden iletişime geçebilmelerine, kendini ifade etmekte zorlanan öğrencilerin öz güven kazanmalarına ve yeni medya konusunda yeterli gelişimi gösterememiş ülkelerde bu olgunun gelişmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

İlki Kosova’da icra edilen eğitimin sonunda içerik oluşturma yarışması düzenlendi ve eğitime katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi.