XI. Büyükelçiler Konferansında Türkiye Maarif Vakfı faaliyetleri anlatıldı
XI. Büyükelçiler Konferansında Türkiye Maarif Vakfı faaliyetleri anlatıldı

XI. Büyükelçiler Konferansında Türkiye Maarif Vakfı faaliyetleri anlatıldı

Ağustos 07, 2019


 

XI. Büyükelçiler Konferansı Ankara programının 4. gününde Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün Büyükelçilere hitap etti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yurt dışında ve merkez teşkilatında görevli tüm Büyükelçilerimizin katılımıyla 2008 yılından bu yana düzenlenmekte olan Büyükelçiler Konferansının on birincisi, bu yıl 3-9 Ağustos 2019 tarihlerinde Ankara ve Samsun’da gerçekleştiriliyor.

Sahada ve Masada Güçlü Diplomasi temasıyla düzenlenen konferansta, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran moderatörlüğünde Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Vakfın kuruluşundan bugüne eğitim faaliyetlerini anlattı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, selamlama konuşmasının ardından “kuruluşundan bugüne geçen üç yılda Türkiye Maarif Vakfımız son derece önemli bir küresel görünürlük kazanarak, dünyaya eğitim ihracatı yapan yüz akı kuruluşumuz haline geldi.” dedi.

Türkiye Maarif Vakfının vizyon, misyon, değerler ve çalışma alanlarına dikkat çeken Akgün ise, Vakfın 3 yılda, 35 ülkede, 294 kurum ile eğitim faaliyeti gösterdiğini belirtti.

Akgün, “Vakfımız 2023’e doğru giderken; kurum kültürü ve kalitesinin geliştirilmesi, finansal yeterliliğin sağlanması, mevcut insan kaynağının kurumun ihtiyaçları doğrultusunda güçlendirilmesi ve eğitimde çığır açan uluslararası bir marka olunması stratejilerini benimseyerek çalışmalarını bu çerçevede sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Vakfın yakın dönem planlarında; Ülkemizin küresel bağlamda stratejik ortakları olan ülkeler ile  Türk nüfusunun yoğun ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğu bölgelerde okul, etüt merkezi ve yurt faaliyetlerine öncelik verileceği belirtildi.

Akgün, “Yurt içinde ve yurt dışında Türkiye Maarif Vakfı faaliyetlerine her zaman destek olan Dışişleri Bakanımıza, Dışişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına ve Büyükelçilerimize teşekkür ederiz.” diyerek sözlerine son verdi.