Uluslararası Gana Maarif Okuluna Özel Ziyaret
Uluslararası Gana Maarif Okuluna Özel Ziyaret

Uluslararası Gana Maarif Okuluna Özel Ziyaret

Şubat 23, 2024

     Gana’nın başkenti Akra’da Türkiye Maarif Vakfına bağlı Uluslararası Gana Maarif Okulunu ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Akra Büyükelçisi Hüseyin Güngör ve Gana Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Sena Siaw Boateng (Eski Belçika Büyükelçisi), okulun eğitim öğretim faaliyetlerini yerinde inceledi.

       Ziyaret kapsamında Türkiye Maarif Vakfının dünya genelindeki faaliyetleri ve Gana Cumhuriyeti’ndeki eğitim faaliyetleri üzerine misafirlerimize Ülke Temsilcisi Halil Server Şahin tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Türkiye Maarif Vakfının misyonu, Gana’daki hedefleri, projeleri ve başarıları anlatıldı. Ayrıca Türkiye Maarif Vakfı’nın Gana’daki okulunda 11 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğu, çok kültürlü bir ortamın tahsis edildiği belirtilmiştir.

      Ziyaretin ikinci bölümünde, misafirler okulun fiziki imkanlarını ve öğrencilerin çalışma ortamlarını gözlemledi. Bu dönem okulumuzda kullanıma açılan Robotik Atölyesi, bilgisayar laboratuvarı, fen laboratuvarları, müzik ve sanat atölyeleri misafirlerden takdir topladı.

         Ziyaretin sonunda, Büyükelçi Güngör ve Müsteşar Boateng okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya geldi. Okulun başarılarını kutlayan Boateng, Türkiye Maarif Vakfı’nın Gana’da eğitim alanında önemli bir rol oynayacağından umutlu olduklarını belirtti. Büyükelçi Güngör okulun gelişiminde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

         Ülke Temsilcisi Halil Server Şahin ise anaokulundan lise kademesine kadar öğrencisi bulunan Uluslararası Gana Maarif Okulunda çocukların akademik başarılarının yanı sıra sosyal becerilerinin de gelişmesine imkan sağlayan bir eğitim ortamı yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi ve misafirlere ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.