Ülke Direktörleri ve Eğitim Uzmanları Toplantısı Sona Erdi
Ülke Direktörleri ve Eğitim Uzmanları Toplantısı Sona Erdi

Ülke Direktörleri ve Eğitim Uzmanları Toplantısı Sona Erdi

Mart 26, 2018

Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenen Ülke Direktörleri ve Eğitim Uzmanları Toplantısı 20-24 Mart tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirildi. Düzenlenen programa yurt dışında halen görev yapmakta olan Türkiye Maarif Vakfı ülke direktörleri ve yerel eğitim uzmanları katıldı. Eğitimlerde Türkiye Maarif Vakfının misyonu ve vizyonu çerçevesinde katılımcıların pedagojik birikimlerine katkıda bulunmak, Türkiye’yi ve Türkiye Maarif Vakfını yakından tanımalarını sağlamak amaçlandı.

Program Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün açılış konuşması ile başladı. Akgün konuşmasına “Sizler bu Vakfın ev sahibisiniz, idarecilerisiniz, temsilcilerisiniz, kendi evinize hoşgeldiniz!” diyerek başladı. Prof. Dr. Akgün konuşmasına “Dünyanın dört bir yanında temsilcileri olan büyük bir potansiyeli, geleceğimizi hep birlikte inşa etmeye odaklandık. Kardeş ülkelerle iş birliği halinde kendi tecrübelerimizi onlara aktararak bilinçli öğrenciler yetiştirmeliyiz. ‘Maarif’ demek bilgi, kültür, değer, hikmet demektir, bilmek demektir.” diyerek devam etti. Vakfın faaliyet alanlarına ve prensiplerine değinen Prof. Dr. Akgün, “Gayret olmadan başarı olmaz, gayret ve çalışmalarınıza ihtiyacımız var.” diyerek sözlerini tamamladı.

Mütevelli Heyet Üyelerinin de konuşma yaptıkları programda Eğitimde ve Yönetimde İyi Örnekler başlıklı bölümde ilgili eğitimciler tarafından tüm katılımcılara örnek faaliyetlerin amacı ve nasıl uygulandığı anlatıldı. Daha sonra Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla Genel Değerlendirme Oturumları yapıldı.

Yerel Eğitim Uzmanları, programın Ankara kısmında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Milli Eğitim Bakan Yardımcı Orhan Erdem ve TBMM Milli Eğitim Komisyon Başkanı Ankara Milletvekili Emrullah İşler’i ziyaret ettiler.

Eğitim Uzmanları, kamp programı kapsamında Türkiye’yi daha yakından tanımak adına İstanbul ve Ankara’da bulunan önemli tarihi ve kültürel mekânları ziyaret ederek ülkelerine döndüler.