Türkiye-Sudan Eğitim ve Kültür Fuarı Başladı
Türkiye-Sudan Eğitim ve Kültür Fuarı Başladı

Türkiye-Sudan Eğitim ve Kültür Fuarı Başladı

Ocak 05, 2018

Sudan Maarif Okulları ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-Sudan Eğitim ve Kültür Fuarı 5-6 Ocak tarihlerinde Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Maarif Okulları’nda başladı.

Asıl amacın kardeşlik iklimini pekiştirmek olduğu organizasyonda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Yunus Emre Enstitüsü (YEE), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), Türkiye’den 7, Sudan’dan ise 6 üniversite standlarını açtılar.

T.C. Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Sudan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İbrahim Senusi, Sudan Sağlık Bakanı Bahar Idris Abu Garda’nın açılış konuşmaları ile başlayan programa TMV Sosyal Kültürel Faaliyet ve Rehberlik Daire Başkanı Hamza Özdemir, TMV Mezun Takip Daire Başkanı Ali Arıkmert’in yanısıra yerel ve yabancı STK Temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar hep birlikte tüm standları gezdiler. Cam Üfleme Sanatı, Ebru Sanatı, Takı Sanatları ve Resim Sergisinin icra edildiği fuarda Türk Filmi gösterimi, Klasik Türk Müziği dinletisi ve Türk yemekleri tanıtımı da yapıldı. 

Sudan halkından yoğun ilgi gören Türkiye-Sudan Eğitim ve Kültür Fuarı yarın akşam sona erecek.