'Türkiye'nin Kültür Diplomasisi ve Maarif Vakfı'
'Türkiye'nin Kültür Diplomasisi ve Maarif Vakfı'

'Türkiye'nin Kültür Diplomasisi ve Maarif Vakfı'

Aralık 28, 2018

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Kültür Diplomasisi ve Maarif Vakfı" sempozyumuna katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen sempozyumda konuşan Akgün, Türkiye Maarif Vakfı'nın Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi.

1990'lı yıllardan itibaren Türkiye'nin yurt dışında kendi kurumlarını oluşturmaya başladığını aktaran Akgün, " Türkiye Maarif Vakfının misyonu diğerlerinden farklı olarak sadece belli bir yardım yapmak ya da yurt dışındaki öğrencilere burs vermek değil, dünyanın farklı ülkelerine giderek oralarda örgün ve yaygın eğitim kurumları açmaktır. Bizim gibi küresel vizyona sahip büyük ülkelerin benzer şekilde bu tür eğitim ajanslarına sahip olduğunu görüyoruz." dedi.

Türkiye Maarif Vakfının özel bir kanunla kurulduğunu ve bir kamu kurumu olduğunu ifade eden Akgün, "Faaliyet alanımız yurt dışıyla sınırlı. Yurt içinde herhangi bir faaliyetimiz yok. Önemle üzerinde durduğumuz iş, örgün eğitime önem vermek. Bu kuruluş, küresel vizyona sahip Türkiye gibi bir ülke için geç kalınmış bir adım." diye konuştu.

YYÜ Rektörü Peyami Battal da Türkiye Maarif Vakfının eğitim alanında yurt dışında önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi. Eğitimin yurt dışı ayağının Türkiye Maarif Vakfı üzerinden yerine getirildiğini anlatan Battal, Akgün'ü Van'a ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun ardından Türkiye Maarif Vakfı Başkanlığı ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Van YYÜ Rektörlüğü'nde düzenlenen programda bir araya gelen Başkanı Prof. Dr. Akgün ve rektör Prof. Dr. Battal, iş birliği protokolünü imzaladı.