Türkiye'nin Dünya'ya açılan kapısı: Türkiye Maarif Vakfı
Türkiye'nin Dünya'ya açılan kapısı: Türkiye Maarif Vakfı

Türkiye'nin Dünya'ya açılan kapısı: Türkiye Maarif Vakfı

Nisan 04, 2019

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Basın Hayatı dergisinin 51. sayısı kapak konusu Türkiye Maarif Vakfı oldu.

Basın İlan Kurumu tarafından 3 aylık periyotta basılan ve yurt genelinde dağıtılan Basın Hayatı Dergisi’nde Türkiye Maarif Vakfı kapak konusu olarak ele alındı. Altan Aydın’ın kaleme aldığı kapak konusunda Türkiye Maarif Vakfı’nın dünyada yürüttüğü faaliyetleri "Türkiye'nin Dünya'ya açılan kapısı: Türkiye Maarif Vakfı" başlığı ile yer verdi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca Basın Hayatı Dergisinin önsözünde, Türkiye’nin dünyaya çevrilen yüzü olarak, Anadolu coğrafyasının kültür, bilgi ve eğitim birikimi ile tecrübesini dünyanın çeşitli ülkelerinde ve farklı noktalarında yaşayan insanlarla paylaşmada adeta bir köprü görevi üstlenen ve ülkemizi doğru bir şekilde dünya devletlerine tanıtmada önemli görev üstlenen Türkiye Maarif Vakfı’nı yeni yılın ilk sayısında kapak konusu yaptıklarını belirtti.

Vakıf Başkanımız Prof. Dr. Birol Akgün ile yaptığı röportaj ve infografiklerin bulunduğu makalenin girişinde Türkiye Maarif Vakfı ile ilgili şu ifadelere yer veridi:

“Kamu diplomasisinde eğitim ve medya, toplumların ve devletlerin birbirini daha yakından tanımalarına yardımcı olmakta ve ülkemizi dünya siyasetinde etkin bir güç konumuna getirmektedir. Özellikle Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan “Türkiye Maarif Vakfı” Anadolu coğrafyasının kültür, bilgi ve eğitim tecrübesini dünyanın çeşitli ülkelerinde ve farklı noktalarında yaşayan insanlarla paylaşmakta adeta bir köprü görevi üstlenmektedir.”

Yazının devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.bik.gov.tr/basin-hayati-51/