Türkiye'de Eğitim Alan Kolombiyalı Mezunlar Bogota'da Buluştu
Türkiye'de Eğitim Alan Kolombiyalı Mezunlar Bogota'da Buluştu

Türkiye'de Eğitim Alan Kolombiyalı Mezunlar Bogota'da Buluştu

Şubat 27, 2024

Türkiye'de çeşitli alanlarda eğitim alan ve mezun olduktan sonra ülkelerinde kariyerlerine devam eden Türkiye mezunu Kolombiyalılar, başkent Bogota'daki, Türkiye Maarif Vakfı Eğitim Merkezi’nde bir araya geldi.


Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ev sahipliğinde düzenlenen "Kolombiyalı Türkiye Mezunları Buluşması"na, Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, TMV Kolombiya Temsilcisi Doç. Dr. Öner Buçukcu ve Türkiye'de eğitim almış Kolombiyalı mezunlar katıldı.


Kolombiya, Latin Amerika ülkeleri içinde Türkiye Bursları'na en çok başvuru yapan ülkeler arasında yer alıyor.

YTB'nin verilerine göre, 2012'den bu yana burslardan faydalanmak amacıyla 2 bin 916 Kolombiyalı başvurdu.


Büyükelçi Sun, yaptığı açıklamada, Türkiye Bursları'ndan mezun Kolombiyalılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kolombiya'daki büyükelçilik görevine başladığından beri bazı mezunlarla konuştuğunu belirten Sun, "Bir kısmıyla bu etkinlik vesilesiyle tanıştım ve çok mutlu oldum. Türkiye Bursları'nın eğitim vermesinin ötesinde bir amacı var." ifadesini kullandı.


Sun, "Ne kadar başvuru o kadar Türkiye dostumuz olacak." sözleriyle Kolombiyalıların Türkiye Bursları'na daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu yeni Türkiye sevdalısı anlamına gelir. Uzak coğrafyalarda ülkemizi seven ve tanıyan öğrencilerin ifade ettiği gibi 'Türkiye benim ikinci evim oldu' cümlesini duymak beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Organizasyonu gerçekleştiren TMV Kolombiya Temsilcisi Buçukcu'ya ve katılımcılara teşekkür eden Sun, Türkiye Mezunu Kolombiyalılarla birlikteliği daha da güçlendirmek istediklerini söyledi.