Türkiye Yaz Okulu Programı Başarıyla Tamamlandı
Türkiye Yaz Okulu Programı Başarıyla Tamamlandı

Türkiye Yaz Okulu Programı Başarıyla Tamamlandı

Ağustos 26, 2024

Türkiye Maarif Vakfı tarafından her yıl yaz aylarında düzenlenen Türkiye Yaz Okulu programı başarılı bir şekilde tamamlandı. Maarif Okullarından öğrenci ve öğretmenin katıldığı program, İstanbul’da gerçekleştirildi. 


Zengin bir içeriğe sahip olan programda; Türkçe pratik dersleri, yaşam ve beceri eğitim atölyeleri, bilim atölyesi, kültür ve tarih gezileri, spor ve eğlenceli aktiviteler yer aldı. Bu çeşitlilik, katılımcıların hem akademik hem de sosyal açıdan kendilerini geliştirmelerine olanak sağladı. Ayrıca yaz okulu boyunca öğrenciler, Türkiye’nin kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldular. Yaz Okulu katılımcıları, program kapsamında Türkiye Maarif Vakfı merkezini ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Halime Kökce tarafından kabul edildiler ve Vakfın dünya çapındaki eğitim faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldılar.  


Yaz Okulu sonunda Maarif Vakfı Konferans salonunda kapanış programı gerçekleştirildi. Öğrencilerin programda öğrendikleri şarkılar, şiirler ve halk dansı gösterileri sergiledikleri programda, yarışmalar yapıldı ve hediyeler dağıtıldı.  


Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, vakıf personeli, İZÜTEM Türkçe öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.  


Kapanışta bir konuşma yapan Başkan Akgün, Türkiye Maarif Vakfı’nın öğrencilerinin kişisel becerilerini geliştirmeyi ve bilim, sanat atölyeleri ile yeni yetenekler kazanmalarını hedeflediğini vurguladı. Başkan Akgün, yaz okulunun bu amaç doğrultusunda önemli bir katkı sağladığını belirtti.  


Başkan Akgün konuşmasında, Programın amacı, Türk kültürünü, tarihini, doğal güzellerini ve dilini derinlemesine keşfetmedilmesini sağlamak, aynı zamanda bu ülkenin misafirperverliğini deneyimlemelerine olanak tanımak olduğunu belirtek, “Program kapsamında İstanbul'un ve Bursa’nın doğal güzelliklerini kültürel ve tarihi zenginliklerini tanıma fırsatı sunuldu. Ayrıca, bu güzel deneyimi mümkün kılan ve destekleyen tüm ekibimize içten teşekkürlerimi iletiyorum. Umarım Türkiye'deki bu deneyiminiz, hafızalarınızda kalıcı ve keyifli anılar bırakmıştır. Gelecekte, yeniden Türkiye’yi ziyaret etmenizi ve buradaki anılarınızı ailelerinizle ve arkadaşlarınızla paylaşmanızı temenni ediyorum.” dedi. 


Program, katılım sertifikası, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. 


Türkiye Yaz Okulu, öğrencilerin Türk kültürünü ve dilini daha yakından tanımalarına imkân sunarken, uluslararası dostlukların güçlenmesine de önemli bir katkı sağladı.