Türkiye Maarif Vakfı’ndan KKTC Çıkarması

Türkiye Maarif Vakfı’ndan KKTC Çıkarması

Ağustos 04, 2018

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Gazimağusa’da bulunan Ada Kent Üniversitesi ile iş ortaklığı yapan Türkiye Maarif Vakfı heyeti ülkede çeşitli temaslarda bulundu.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün başkanlığındaki heyet, KKTC Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, YÖDAK, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Ada Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyaretlerde Prof. Dr. Akgün, Türkiye Maarif Vakfı çalışmaları hakkında bilgi verirken, Kıbrıs’ta yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi alışverişi yapıldı.

Ada Kent Üniversitesi’nde Emiroğlu’nu makamında ziyaret eden Akgün, burada yaptığı kısa açıklamada Türkiye Maarif Vakfı ile Kıbrıs Ada Kent Üniversitesi arasında daha önce ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlatarak,  “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olmaktan mutluyuz. Eğitim alanında güzel Kıbrıs’ımıza hizmet vermekten onur duyuyoruz. Ada Kent Üniversitesi ile ortak çalışmalar kapsamında önümüzdeki dönemde meyvesini alacağımız çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızı farklı alanlarda yürütmek için girişimlerimiz olacak.” dedi.

Emiroğlu da, “Ada Kent Üniversitesi’nin kalitesinin daha da ileriye götürülmesi çabası içerisinde olacağız. Türkiye Maarif Vakfının dünyada büyük bir milli eğitim hamlesini başlatmak amacıyla kurulduğunu biliyoruz. Bizimde Türkiye Maarif Vakfı ile yürüteceğimiz çalışmalar üniversitemize olumlu anlamda katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.