Türkiye Maarif Vakfından “Geleceğe Nefes Projesi”ne Destek
Türkiye Maarif Vakfından “Geleceğe Nefes Projesi”ne Destek

Türkiye Maarif Vakfından “Geleceğe Nefes Projesi”ne Destek

Kasım 16, 2020

Türkiye’nin yürüttüğü “Geleceğe Nefes” kampanyasına dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfına bağlı okullardan destek geldi.

Türkiye Maarif Vakfı, eğitimin yanı sıra, doğa için ürettiği sosyal sorumluluk projeleriyle küresel anlamda sorumluluk almaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında 11 Kasım saat 11.11’de yurt içinde tüm il ve ilçelerde ağaç dikimi gerçekleştirildi. Bu yıl ilk defa Türkiye Maarif Vakfına bağlı okulların bulunduğu ülkelerden de kampanyaya destek verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonuyla yürütülen kampanyaya Maarif Öğrencileri de dahil oldular, kendi şehirlerinde kendileri için belirlenen alanlara fidan diktiler.

Kampanya kapsamında Kuzey Makedonya Jelino Belediyesi tarafından belirlenen alanda Maarif Okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından 250 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Gabon’da Türkiye’nin Libreville Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız, Gabon Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Camélia Ntoutoume Leclercq, Maarif Vakfı Ülke Temsilcisi İbrahim Soytürk ve öğrencilerin katılımıyla Maarif kampüs alanında fidan dikimi icra edildi.

Çad Maarif Okullarında da “Milli Ağaçlandırma Günü” programı kapsamında Ülke Temsilcisi İbrahim Duman, Türkiye’nin Çad Büyükelçisi Kemal Kaygısız, Milli Eğitim Bakanı Temsilcisi Moustapha Mahamat Talko, Turizm ve Kültür Bakanı Temsilcisi Khazina Djibrine Oumar ve yerel idareciler ile öğrencilerin katılımıyla fidan dikim etkinliği yapıldı.

Somali Maarif Okulları öğrencileri de Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlenen fidan dikimi programına katıldılar. Öğrenciler geleceğe nefes olacak yeni fidanları Somali’de toprakla buluşturdular.

Kosova’nın Gilan şehrinde ise 2 bin fidan Türkiye’nin Priştine Büyükelçisini Çağrı Sakar, Kosova Tarım, Ormancılık ve Kırsal Kalkınma Bakan Yrd. Nehat Ramadani, Kosova Temsilcisi Mesut Özbaysar, Türkiye’nin ülkedeki kurum temsilcileri ve yerel yöneticiler ile Maarif öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.