Türkiye Maarif Vakfından Erbil'de 'Kardeşlik Gecesi'
Türkiye Maarif Vakfından Erbil'de 'Kardeşlik Gecesi'

Türkiye Maarif Vakfından Erbil'de 'Kardeşlik Gecesi'

Nisan 09, 2019

Türkiye Maarif Vakfı tarafından Irak'ın Erbil kentinde bulunan Uluslararası Maarif Okullarında  "Kardeşlik Gecesi" düzenlendi.

Erbil Uluslararası Maarif Okulu'nda düzenlenen ve Vakfın tanıtıldığı sinevizyon gösterimiyle başlayan programda, Şanlıurfa Ateşi müzik grubu türküler seslendirdi.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, programda yaptığı konuşmada, Erbil Uluslararası Maarif Okulunun Irak'ta açılan ilk Türkiye Maarif Vakfı okulu olduğunu hatırlatarak, okulun hem kalite hem nicel olarak gelişmesi ve kabul görmesinin gurur ve sevinç vesilesi olduğunu söyledi.

Okulun, çocukları yarınlara hazırlamak için hizmet ettiğini vurgulayan Akgün, "Hepimizin ortak hedefi bu çocukların iyi yetişmesi ve iyi birer insan olmasıdır. Onun için Maarif Vakfı olarak yaptığımız, iyi insan yetiştirmektir. İnşallah hepimizin gayretiyle bu okul bu amaca hizmet edecek." dedi.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay da Türkiye Maarif Vakfının Erbil'de uluslararası standartlarda kaliteli bir eğitim verdiğini aktardı.

Karaçay, Erbil Uluslararası Maarif Okulunun hem Türk vatandaşları hem de Iraklıların teveccühüne mahzar olduğunu belirterek, "Burada çeşitli etnik gruplardan öğrencilerin uyumlu bir şekilde eğitimlerini almaya devam ettiğini görüyoruz. Bu açıdan okulun önemli bir boşluğu doldurduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Başkonsolos Karaçay, okulun sadece uluslararası standartlarda çocukların eğitimine ve geleceğine katkıda bulunmakla kalmadığını, aynı zamanda burada FETÖ bağlantılı yapılarla mücadele açısından önemli bir mihenk taşı olduğunu kaydetti.

- Erbil Uluslararası Maarif Okulu'ndan Teşekkür Plaketi

Erbil Uluslararası Maarif Okulu tarafından okula sunmuş olduğu katkılardan dolayı Türk medya ve STK temsilcileri ödüllendirildi.

Programın sonunda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu, AA, TRT, Türk Kızılay ve Türk Hava Yolları (THY) temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi.

Başkonsolos Hakan Karaçay, plaketi Vakıf Başkanı Prof. Dr. Akgün'den aldı.

AA Erbil Temsilcisi Salih Bilici, Türk Kızılay Irak Delegasyon Başkanı Utku Akbaş, TRT Personeli Ahmed Şali ile THY Erbil Müdürü Tolgahan Akbaş da plaketlerini TMV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Yavuz'un elinden aldı.

Programa, Erbil Türkmen Milletvekili Aydın Maruf'un yanı sıra çok sayıda veli ve misafir katıldı.