Türkiye Maarif Vakfında “Bir Vatanseverlik Destanı” paneli
Türkiye Maarif Vakfında “Bir Vatanseverlik Destanı” paneli

Türkiye Maarif Vakfında “Bir Vatanseverlik Destanı” paneli

Temmuz 13, 2024

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde anlamlı bir program düzenledi. 

Vakıf genel merkezinde düzenlen moderatörlüğünü TMV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Halime Kökçe’nin yaptığı ve konuşmacı olarak akademisyen Prof. Dr. Yusuf Özkır, araştırmacı İhsan Aktaş, şehit yakını ve gazi Oğuz Ayanoğlu’nun yer aldığı programa Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, TMV Mütevelli Heyeti Üyeleri, TMV Yönetim Kurulu Üyeleri ve vakıf personeli katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, 15 Temmuz gecesini tarihsel boyutlarıyla ele alarak darbe girişiminin önlenmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ve liderliğinin önemine vurgu yaptı. Başkan Akgün, Türkiye Maarif Vakfının FETÖ ile mücadelede oynadığı rolün altını çizerek, bu mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Başkan Akgün, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sürdürülen FETÖ ile mücadele çerçevesinde, özellikle eğitim alanında yurt dışında FETÖ’nün daha önce açmış olduğu okulların milletimize yeniden kazandırılması konusunda Türkiye Maarif Vakfı da kendi üzerine düşen vazifeyi hakkıyla yerine getirdi. Bu amaçla mücadele eden Maarif Vakfı yöneticilerini, sahadaki öğretmenlerimizi ve tüm personelimizi gösterdikleri gayret için kutluyorum ve onlara teşekkür ediyorum."

Başkan Akgün, 15 Temmuz gecesi şehit düşen vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, gazilere şükranlarını sundu ve konuşmasını sonlandırdı.

Açış konuşmasının ardından panelistlerin sunumları başladı. Prof. Dr. Yusuf Özkır, 15 Temmuz gecesi medya organlarının milletle el ele olmasının önemine dikkat çekerken, araştırmacı İhsan Aktaş FETÖ’nün devlet organları içerisindeki yapılanmasını ve Türkiye Maarif Vakfı’nın bu örgütle mücadelesini anlattı. Şehit yakını ve gazi Oğuz Ayanoğlu ise darbe gecesinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan gelişmeleri aktardı.

Programın sonunda panelistlere hediye takdim edildi. Bu anlamlı etkinlik, 15 Temmuz’un unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım oldu.