Türkiye Maarif Vakfı Zanzibar Hacı Ayşe Var Okulu Açıldı
Türkiye Maarif Vakfı Zanzibar Hacı Ayşe Var Okulu Açıldı

Türkiye Maarif Vakfı Zanzibar Hacı Ayşe Var Okulu Açıldı

Ocak 29, 2020

Türkiye Maarif Vakfının Tanzanya Zanzibar’da bulunan 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Hacı Ayşe Var Okulunun 2020 eğitim sezonunun resmi açılışı yapıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hasan Taşçı’nın iştirak ettiği açılışa öğrenciler, veliler ve yerel davetliler de katıldı.

Açılışta konuşan Dr. Hasan Taşçı, Zanzibar’da 2 okulu bulunan Türkiye Maarif Vakfının her seviyede eğitim verebilen küresel bir marka haline geldiğini belirtti. Tanzanya ve Zanzibar yönetimleri ile Sadakataşı Derneğine teşekkür eden Dr. Taşçı öğrencilere seslenerek; "Dünya sizden çok şey bekliyor. Sizler büyük bir organizasyonun bir güzel parçasısınız. Türkiye Maarif Vakfı, dünyanın her yerinde okulları ve öğrencileri olan bir kurumdur. Sizinle aynı duygu, düşünce ve idealleri olan binlerce kardeşiniz var. Dünya sadece Zanzibar ve Tanzanya’dan ibaret değil. Sınırlarınızı aşın. Sizden faydalı ve güzel işler yapmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye Maarif Vakfının Zanzibar’daki okullarına çocuklarını gönderen velilere teşekkür eden Taşçı, bu okullarda okuyan çocuklara kendi çocukları gibi baktıklarını ve gönüllerinin rahat olması gerektiğini söyledi.

Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya Direktörlüğü yetkilileri de Türkiye Maarif Vakfının Tanzanya çalışmaları hakkında bilgi vererek bütün öğrenci, veli ve çalışanlara teşekkür etti.

Program, Form4 seviyesi mezunu öğrencilere hediye takvimi ve mezuniyet belgelerinin dağıtımı sonrasında yemek ikramı ile sona erdi.