Türkiye Maarif Vakfı Yaz Kampı Yapılan Törenle Sona Erdi
Türkiye Maarif Vakfı Yaz Kampı Yapılan Törenle Sona Erdi

Türkiye Maarif Vakfı Yaz Kampı Yapılan Törenle Sona Erdi

Temmuz 29, 2019



Türkiye Maarif Vakfı’na ait okullarda eğitim gören 10 farklı ülkeden 170 öğrencinin iştirak ettiği Türkçe Yaz Kampı Kapanış Töreni, Medipol Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende 15 gün boyunca farklı alanlarda Türkçe olarak eğitim gören Türkiye Maarif Vakfı öğrencilerine sertifikaları verildi.

Türkiye Maarif Vakfı ve İstanbul Medipol Üniversitesi Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (Medipol TÖMER) işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Türkçe Öğretimi Yaz Kampı” icra edilen kapanış töreniyle sona erdi. Programda, kampı başarıyla tamamlayan 170 öğrenciye katılım ve başarı belgeleri takdim edildi. 10 farklı ülkeden öğrencilerin yerel kostümleriyle katıldığı etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Tören sırasında öğrencilerin sergiledikleri Türkçe performanslar ise beğeni topladı. Güney Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe ve Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil katıldı.

Osman Kabaktepe: “TEMEL HEDEFİMİZ İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK”

Törende konuşan Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Osman Nuri Kabaktepe, temel hedeflerinin iyi insan yetiştirmek olduğunu söyledi. Yaz kampının başarı ile tamamlanmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getiren Kabaktepe sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Maarif Vakfı olarak iyi insan yetiştirmek temel hedefimiz. İyi insanı; adaleti esas alan, iyiliği hedefleyen, güzelliği arayan, faydalı olanı kovalayan, beslenirken iyi güzel olandan beslenen, üretirken iyi güzel faydalı olanı üreten ve bu eylemleri gerçekleştirirken hiçbir varlığın hakkına hukukuna zarar vermeyen insan olarak tanımlayabiliriz. Kızılderililerin bir sözü var, ‘Dünyayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık.’ İyi bir dünya için günümüzü yaşarken gelecek nesilleri de düşünmek zorundayız. Türkiye Maarif Vakfı olarak ödünç aldığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için hareket ediyoruz.”

Zekiye Seis: “TÜRKÇEYİ EVRENSEL DİL HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Törende konuşan Medipol TÖMER Müdürü Zekiye Seis; “Türkiye Maarif Vakfı ile birlikte hazırladığımız yaz kampı, anadilimizin dünya dillerinden biri olmasına ve Türkçe konuşan kişi sayısını artırarak ortak kültürel değerler oluşturmasına fırsat sağlayacaktır. Değerlerimiz eğitim anlayışımızın temel taşlarıdır” dedi.