Türkiye Maarif Vakfı Venezuela'da
Türkiye Maarif Vakfı Venezuela'da

Türkiye Maarif Vakfı Venezuela'da

Ağustos 27, 2024

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da 2018'den bu yana faaliyet gösteren Türkiye Maarif Vakfı (TMV), ülkedeki 3 okulu ile "eğitimde marka" olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 4 Aralık 2018'de Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile başkent Caracas'ta yaptığı görüşmenin ardından, terör örgütü FETÖ bünyesinde faaliyet gösteren iki okul kapatılarak TMV'ye devredildi.


"Türkiye Maarif Vakfı Venezuela Okulları", sunduğu yüksek eğitim kalitesiyle ülkede bu alanda marka olma hedefini sürdürüyor.


Türkiye'nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan penceresi kabul edilen Vakıf, Venezuela'da 6'ncı yılında yeni hedefler belirliyor.


TMV Venezuela Ülke Temsilcisi Kemal Çavlan, Venezuela Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşma kapsamında iki okulun kendilerine devredildiğini dile getirerek, 2021'de yüzde 100 doluluğa ulaştıklarını söyledi.


"Birçok tanınmış ailenin çocukları kampüslerimizde eğitim alıyor"

Venezuela'da en büyük amaçlarının kaliteli eğitim vermek olduğunu vurgulayan Çavlan, "Bu süreçte bize en büyük desteği TMV Başkanımız Prof. Dr. Birol Akgün verdi. Venezuela'da büyümenin öneminden bahsettiğimizde başkanımız buradaki eğitim anlamında potansiyeli görmüş ve üçüncü kampüsümüzün açılması için tüm desteklerini vermişlerdir. Üçüncü yılda üç kampüste tam kapasite doluluk oranına ulaştık." ifadelerini kullandı.


Çavlan, öğretmenlerin eğitimdeki yetkinliğini önemsediklerini belirterek, şöyle devam etti:


"Akademiden sosyal hayata, siyasetten bürokrasiye kadar birçok tanınmış ailenin çocukları kampüslerimizde eğitim alıyor. Google aramalarına baktığınızda ülkedeki ilk 7 okul arasında TMV Venezuela okullarımızın iki kampüsü yer alıyor. Başarılı öğrencilerimizi her yıl onur belgeleriyle ödüllendiriyoruz. Yüksek sayıda kaliteli öğrenci yetiştirerek Venezuela eğitimine katkıda bulunuyoruz. Belediyeler ve STK'ler bizimle işbirliği yaparak eğitim kalitemizi her yerde tanıtıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletimizin gücünü burada gösteriyoruz. Bu sayede büyük başarılar elde ediyoruz. Yakaladığımız 'mutlu veli, mutlu öğrenci' profilini devam ettirmek hedefimizdir."


Çavlan, şu anda 728 öğrencilerinin olduğunu ve kapasite üstü çalıştıklarını dile getirerek, 2024-2025 eğitim öğretim yılında bu sayıyı 800'e çıkaracaklarını kaydetti.


"Eğitim pastasından daha büyük pay almaya çalışacağız"

Vakfın Venezuela'daki okullarından bugüne kadar 350'nin üzerinde öğrencinin mezun olduğu bilgisini paylaşan Çavlan, "Caracas'ta daha da büyümek istiyoruz, bu da yeni okulların açılması anlamına geliyor. Bölgedeki potansiyelden faydalanarak eğitim pastasından daha büyük pay almaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.


Çavlan, iki ülke arasında ortak kültürel projelere imza attıklarını, son iki yıldır 23 Nisan TRT Çocuk Şenlikleri kapsamında Venezuela'yı temsilen öğrenci dans gruplarının İstanbul ve Ankara'da düzenlenen gösterilere katıldıklarını anlattı.


Maarif Vakfı öğrencilerinin Venezuela'da birçok ödül aldığına işaret eden Çavlan, şunları kaydetti:


"Burada bağlı bulunduğumuz belediye eğitim birimi tarafından düzenlenen programlarda öğretmenlerimiz yılın öğretmeni ödülleri alırken öğrencilerimiz de akademik başarı ve mükemmeliyet ödülleri alarak Venezuela'daki başarılarımızı ve marka olma yolundaki çalışmalarımızı perçinlemektedir. Maarif öğrencilerimizin bu denli başarılı olması, bizleri gururlandırıyor. Üniversitelerdeki uluslararası ilişkiler bölümü öğrencilerini de Türkiye ile ilgili projelere dahil ederek destekliyoruz."


Çavlan, Maarif Vakfının Venezuela'da Türkiye'nin Caracas Büyükelçiliği ile işbirliği içinde farklı projelere imza attığını ve Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtmak için tüm güçleriyle çalıştıklarını sözlerine ekledi.