Türkiye Maarif Vakfı ve TİKA'dan Pakistan'a Eğitim Desteği
Türkiye Maarif Vakfı ve TİKA'dan Pakistan'a Eğitim Desteği

Türkiye Maarif Vakfı ve TİKA'dan Pakistan'a Eğitim Desteği

Nisan 09, 2019

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Türkiye Maarif Vakfının Çakşehzat Erkek Kampüsü'nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) sponsorluğunda öğrencilere tablet dağıtıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ve TİKA Başkanı Serdar Çam’ın Mart ayında  Pakistan’da Pak-Türk Maarif Okullarına gerçekleştirdikleri ziyarette öğrencilere verdikleri tablet sözleri yerine getirildi.

TİKA iş birliği ile Pak-Türk Maarif Okullarından mezun olan öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtılmak üzere düzenlenen programa, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, TİKA Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut, Türkiye Maarif Vakfı Pakistan Koordinatörü Selahattin Batur ile Türk Kızılay yetkililer katıldı.

Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul, burada yaptığı konuşmada, "Türk kurumları TİKA ve Türkiye Maarif Vakfı, Pakistan'da ele ele vererek hayatınızdaki en önemli anlardan biri olan mezuniyetinizi kutluyor. Bundan dolayı memnuniyet ve mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Ayrıca bu program Türk kurumlarımızın Pakistan'daki eğitim sisteminin daha iyi olması için katkı sunmak ve eğitim tesislerini geliştirmek istediğinin işaretidir." ifadelerini kullandı.

Pakistan'da bu tür destekleme çalışmalarına devam edileceğinin altını çizen Yurdakul, hem İslamabad hem de diğer şehirlerde böyle fırsatları daha fazla görmek arzusunda olduklarını belirtti. Büyükelçi Yurdakul, mezun öğrencilere başarılar diledi.

249 öğrenciye tablet hediye edildi

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan Koordinatörü Selahattin Batur da İslamabad'da bulunan Maarif Okulu mezunlarına TİKA Başkanı Serdar Çam'ın sözü üzerine 249 tablet dağıttıklarını vurguladı.

TİKA Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut ise TİKA'nın Pakistan'da özellikle eğitim alanında çok ciddi projelere imza attığını söyledi.

Umut, "2010 yılının Mayıs ayından itibaren ciddi eğitim projeleri yaptık. Bugün burada Türkiye Maarif Vakfı'nın iş birliğiyle yaptığımız proje de aslında birkaç ay önce Başkanımızın burayı ziyareti sonrasında oldu. Bugün de buradaki öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmesi ve bilgiye rahat ulaşabilmesi için tablet hediye etmiş olduk." dedi.

Dijital ve bilgiye daha rahat ulaşılabilecek bir çağda yaşandığına dikkati çeken Umut, "Bu projede başarılı öğrencilerimizin bilgiye ileriki yıllarda rahat ulaşabileceği bir proje olacak. Türkiye Maarif Vakfı okullarından mezun olmuş 249 kız ve erkek öğrenciye tablet hediye ettik." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere tablet bilgisayarları katılımcılar tarafından dağıtıldı.

Tabletlerini alan öğrenciler Maarif Vakfı ve TİKA yetkililerine teşekkür ettiler.