Türkiye Maarif Vakfı, Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'ne Katıldı
Türkiye Maarif Vakfı, Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'ne Katıldı

Türkiye Maarif Vakfı, Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'ne Katıldı

Ekim 24, 2017

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde ve Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi 20-22 Ekim tarihleri arasında Türkiye Maarif Vakfının da katılımıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çok sayıda üniversite rektörü ile kalabalık bir davetli topluluğunun yanı sıra 60 ülkeden 192 sivil toplum kuruluşu ve üniversite temsilcisinin katıldığı Zirve’de önceden belirlenen 17 adet konu başlığı çerçevesinde 35 panel ve 157 tebliğ sunuldu. 21 Ekim Cumartesi günü yapılan özel oturuma teşrif eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yoğun ilgi gösteren izleyicilere hitaben yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşları ve vakıfların önemine değinerek “Biz tarih boyunca gücümüzü, dayanışmamızı özellikle vakıflardan, sivil toplum örgütlerinden almış bir milletiz. Bugün de dünyanın en köklü, en dinamik vakıf ve sivil toplum geleneğine sahibiz. Türkiye, belediye hizmetlerinden dış politikasına kadar her alanda yeni bir döneme giriyor. Şüphesiz bu yeni süreçte sivil toplum kuruluşlarımızın vakıf ve derneklerimizin çok önemli rolleri olacaktır. Sivil toplumun gücünü arkamıza alarak hizmetlerimizin kalitesini artırabilir, kendi imkanlarımız yanında onların dinamizmini kullanarak şehrimizin kılcallarına kadar nüfuz edebiliriz.” dedi.

Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi’nin önemli bir ayağını da sivil toplum kuruluşlarının standlarıyla katıldığı fuar organizasyonu oluşturdu. Türkiye Maarif Vakfı standı üç gün boyunca birçok yerli ve yabancı Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi ve önemli simaların yanı sıra iki binden fazla katılımcıyı ağırladı. Vakıf hakkında bilgi alan katılımcılar duydukları gelişmeleri mutlulukla karşıladılar, Avrupa’da açılacak okullarımızı sabırsızlıkla beklediklerini ifade edip, Türkiye Maarif Vakfının çalışmalarını dikkatle takip edeceklerini dile getirdiler.