Türkiye Maarif Vakfı Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi
Türkiye Maarif Vakfı Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi

Türkiye Maarif Vakfı Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi

Ağustos 13, 2018

Türkiye Maarif Vakfı, 3 gün devam edecek olan Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı başladı.

Toplantı Vakfın Genel Merkezindeki konferans salonunda Türkiye Maarif Vakfının vizyon ve misyonunu anlatan tanıtım filmi gösterimi başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye’nin son dönemde eğitim üssü haline geldiğini söyledi.

Türkiye’nin eğitim alanında ciddi yatırım ve kalkınma hamleleri yaptığını ifade eden Akgün, şöyle konuştu:

“Türkiye’de 3-5 yıl önce 10 bin yabancı öğrenci varken bugün 120 bin civarında 100 farklı ülkeden gelen yabancı öğrenciler var. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kurumlar eğitime yurt dışında destek vermektedir. Doğrudan yurt dışında temel ve örgün eğitim ile uğraşan kanunla yetkileri belirlenen Türkiye Maarif Vakfı’dır. Dolayısı ile Türkiye Maarif Vakfı olarak Türk Eğitim Sistemi ile ilgili temel bilgileri içeren bir takım materyalleri de üretmeye çalışıyoruz.”

Türkiye Maarif Vakfının dünya genelinde hızla yayılan ve faaliyet alanını büyüten bir kurum olarak çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Akgün, dünya genelinde bugün itibari ile 86 ülke ile temasa geçildiğini belirtti.

Direktör atandığı 44 ülkeden 27’sinde okulların faaliyet yürüttüğüne dikkat çeken Akgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“FETÖ’den kurumumuza okulları devreden Gine, Somali, Sudan, Kamerun, Kongo Cumhuriyeti, Mali, Moritanya, Nijer, Tunus, Senegal, Çad, Gabon, Burundi ve Fildişi Sahili’nde 100 okulda 10 bin 621 öğrenci toplam 138 okulumuzda 12 bin 426 öğrencimiz eğitim görüyor. Bunlarla birlikte toplam 28 ülkede gerek FETÖ/PDY iltisaklı okullarının devir alınması gerekse yeni okulların açılması için protokoller imzalanmış olup devir teslim süreçleri devam etmektedir.”

Sabahki ilk oturumun ardından, Özel Okul İşletmeciliği konulu panel düzenlendi.

Panelin ardından Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünün Sosyal Medya Yönetimi ve Fotoğraf, Görsel İçerik Oluşturma eğitimleri ile devam etti.

İlk günkü toplantı Tematik Oturumlar, İnsan Kaynakları ve Personel Yönetimi Süreci ve Okul Kurulum Süreçleri toplantıları ile son buldu.

Toplantıya Vakıf Başkanı Prof. Dr. Akgün’ün yanı sıra mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, bölge koordinatörleri ve 44 ülke direktörü katıldı.

Toplantı yarın Eğitim, Ortak Akıl Platformları ve Tematik Oturumlar ile sürecek. Toplantının son günü Ülke Direktörleri ile Tecrübe Paylaşımı Toplantısı ve genel değerlendirme yapılacak.