Türkiye Maarif Vakfı TEKNOFEST 2024’te Yerini Aldı
Türkiye Maarif Vakfı TEKNOFEST 2024’te Yerini Aldı

Türkiye Maarif Vakfı TEKNOFEST 2024’te Yerini Aldı

Ekim 07, 2024

Türkiye Maarif Vakfı, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2024’te stant açarak vakfın faaliyetlerini tanıttı. 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenen festival, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri ve çeşitli etkinliklere sahne oldu.

 

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye Maarif Vakfı standını ziyaret ederek eğitim ve teknoloji alanındaki projeler hakkında bilgi aldı. Vakıf çalışanları, tüm ziyaretçileri standına davet ederek çalışmalar hakkında bilgi sundu.

 

Vakfın okullarından mezun olup Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören Maarif mezunları da TEKNOFEST’i ziyaret etti. Standı ziyaret eden öğrencilerle, Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili sohbet etti.

 

Başkan Prof. Dr. Birol Akgün, Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Yönetim Kurulu Üyesi Halime Kökce ve daire başkanları TEKNOFEST’te öğrencilerle ve misafirlerle bir araya geldi. Festival alanını gezen heyet, dereceye giren projeleri inceledi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Festivale katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilim ve teknoloji meraklılarının buluştuğu TEKNOFEST Adana’da dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maarif Vakfı Başkanı Akgün’ün de bulunduğu paydaş kuruluşlarla hatıra fotoğrafı çekti. 

- Maarif teknoloji geliştirme ve inovasyon kültürüne katkıda bulunuyor 


Başkan Prof. Dr. Birol Akgün, TEKNOFEST 2024’te yaptığı konuşmada, Türkiye’de artık geleneksel hale gelen TEKNOFEST Festivali’ne Türkiye Maarif Vakfı olarak bu organizasyonun bir ortağı olarak katıldıklarını belirtti. Akgün, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi Türkiye Maarif Vakfının farklı ülkelerinde eğitim görmekte olan öğrencilerimiz pek çok proje ile katıldılar. Antalya’daki elemelerde 15 takım yer aldı ve pek çok derece elde ettiler. Böyle bir organizasyonu planlayan ve icra eden başta Sayın Selçuk Bayraktar olmak üzere tüm ekibini kutluyorum. Ayrıca, okullarımızdan proje ile bu festivale katılıp derece alan tüm öğrencilerimizi, bu öğrencileri böyle bir teknoloji yarışmasına hazırlayan okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve Maarif Vakfının genel merkezinde eğitim öğretimle ilgili sosyal faaliyetlerle ilgili daire başkanlıklarını da özellikle kutluyorum.”

 

TEKNOFEST gibi teknolojiyi teşvik eden oluşumların, yenilik ve inovasyonu destekleyerek Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu teknoloji alanındaki gelişmeleri teşvik eden çok önemli organizasyonlar olduğuna dikkat çeken Akgün, şöyle devam etti:

“Bu yıl Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’E halkımızdan da büyük bir ilgi var. Bu organizasyonu bir milli teknoloji hamlesi olarak görmek gerekiyor. Türkiye Maarif Vakfı da Türkiye’nin bir kurumu olarak dünyanın farklı ülkelerindeki okullarımız vasıtasıyla bu teknoloji geliştirme ve inovasyon kültürüne katkıda bulunuyor. Teknolojinin gelişimi, insanlık yararına çevre ve diğer sorunların çözümünde büyük bir güvence ve çözümdür. TEKNOFEST, tüm bu alanları bir araya getiren ve ilgili kamuoyuna sunan büyük bir oluşumdur. Böyle bir organizasyonu düşünen, hayali gerçeğe dönüştüren beyinleri ve katılan herkesi tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha farklı illerde ve ülkelerde buna benzer Teknofestleri birlikte kutlayacağız. Türkiye’nin gelecek ümidi TEKNOFEST olarak görüyoruz. Tebrik ediyorum.”

 

Festival boyunca Türkiye Maarif Vakfı standında ziyaretçileri ağırlayan vakıf çalışanları, vakfın faaliyetleri hakkında tanıtıcı bilgiler verdiler. Ziyaretçilere çeşitli ikramlar ve TMV’yi tanıtan materyaller dağıttılar.

Maarif Vakfı Öğrencileri TEKNOFEST’te yarıştı


2024 yılında Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde dünyanın farklı coğrafyalarındaki ülkelerde faaliyet gösteren Maarif Okullarından TEKNOFEST yarışmasına başvuru yapan 583 projeden Arnavutluk, Afganistan, Azerbaycan, Kırgızistan ve Pakistan’daki Maarif Okullarından 15 proje takımı, 33 öğrenci ve 8 danışman öğretmen finale kalarak, Antalya’da düzenlenen yarışmaya katılmıştı.