Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya’ya yeni bir okul daha kazandırdı 
Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya’ya yeni bir okul daha kazandırdı 

Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya’ya yeni bir okul daha kazandırdı 

Şubat 14, 2020

12 okuluyla faaliyet gösterdiği 2 yıl içerisindeki başarılarıyla Tanzanya’da adından söz ettiren Maarif Okulları, ülkenin kuzey doğusunda bulunan Arusha şehrinde yeni okullarının açılışını gerçekleştirdi.  

Düzenlenen törene eski bakanlardan Mary Michel Nagu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Türkiye Cumhuriyeti Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli ile öğrenci velileri katıldı.   

 “Maarif’in Arusha Okulu, Tanzanya’nın en iyisi olacak!”

Nagu yaptığı konuşmada, okulun bir tarım alanı olduğunu ve yardıma muhtaç çocuklar için tahsis edildiğini vurguladı. Türkiye Maarif Vakfı’na okulu devraldığı için teşekkür eden Nagu yapılması gerekenleri, “Maarif Arusha Okulu’nun Tanzanya’nın en iyi okulu olacağına inancım tam. Yalnızca Arusha’nın çocukları değil, çevre illerden de çok sayıda öğrenci bu okulda eğitim alıyor. Dolayısıyla Türkiye Maarif Vakfından yurt açmalarını, öğretmenlerimize daha iyi imkanlar sunmalarını ve eğitim teknolojilerini mevcut durumun üzerine çıkarmalarını bekliyoruz. Bunun için bize düşen görevler de var. İş adamlarımız, ailelerimiz ve politikacılarımız el ele vererek Maarif Arusha için çalışmalıyız” cümleleriyle ifade etti. 

Hüseyin Şanverdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını ileterek başladığı konuşmasında, Vakfın eğitim kalitesinin Tanzanya’ya ulaşmasına vesile olmasından dolayı Tanzanya Hükümeti’ne teşekkür etti.

Büyükelçi Davutoğlu, Maarif Okullarının ülkenin en iyi okulları arasında gösterildiğini ve okullara büyük bir teveccühün olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Cihad Demirli ise Maarif’in Afrika’daki eğitim hizmetlerini giderek artırdığını belirterek, Afrika’da 24 ülkede okullar açtıklarını, okullarında yetişecek öğrencilerin Tanzanya’nın kalkınmasına katkılar sunacağını ve bunu çok önemsediklerini aktardı.

Bünyesinde bulundurduğu fizik ve kimya laboratuvarlarıyla da öğrencilere kaliteli bir eğitim imkanı sunacak Maarif Okullarında; anaokulu, ilkokul ve ortaokul kademelerinde toplam 600 öğrenci eğitim görecek.