Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya Zanzibar Maarif Okulu Açıldı
Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya Zanzibar Maarif Okulu Açıldı

Türkiye Maarif Vakfı Tanzanya Zanzibar Maarif Okulu Açıldı

Ocak 29, 2020

Türkiye Maarif Vakfının Tanzanya’da yeni devraldığı okullardan Zanzibar Maarif Okulunun resmi açılışı yapıldı.

S Children’s Villages Zanzibar’dan devralınan Zanzibar Maarif Okulunun açılışına Türkiye Cumhuriyeti Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hasan Taşçı ve S Mütevelli Heyeti Başkanı Muhammed Nasur Muhammed iştirak etti.

Açılışta konuşan Büyükelçi Davutoğlu, Türkiye Maarif Vakfı’nın Tanzanya’daki çalışmalarını her adımda desteklediklerini, Tanzanya ve Türkiye adına sevindiklerini ifade etti. Türkiye Maarif Vakfının eğitim alanında Tanzanya’da birçok çalışma yaptığını ve bu çalışmaların artarak devam ettiğini söyleyen Davutoğlu, katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Hasan Taşçı da yaptığı konuşmada, Vakfın dünyanın her tarafında iyi insan yetiştirme gayesiyle yola çıktığını ve çok kısa bir sürede büyük bir başarıya imza atarak yaklaşık 40 ülkede 300 okulda on binlerce öğrenciye hizmet ettiklerini dile getirdi. Dünyanın 193 ülkesinin tamamında Maarif Okulları açıp dünya geleceğine ve barışına hizmet etmek istediklerini vurgulayan Taşçı, öğretmenlere küresel vizyona sahip iyi liderler yetiştirme çağrısında bulundu.

Vakfın Tanzanya Ülke Direktörlüğü yetkilileri de bütün katılımcılara vakfın Tanzanya çalışmaları hakkında bilgi vererek bütün öğrenci, veli ve çalışanlara teşekkür etti.