Türkiye Maarif Vakfı öğrencileri Zanzibar'ı gezdi
Türkiye Maarif Vakfı öğrencileri Zanzibar'ı gezdi

Türkiye Maarif Vakfı öğrencileri Zanzibar'ı gezdi

Ağustos 13, 2018

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti'ndeki Türkiye Maarif Vakfı'na ait 15 Temmuz Şehitler Külliyesi ve Hacı Ayşe Var Lisesi öğretmen ve öğrencileri "Seyyah Projesi" kapsamında 2 gün boyunca Zanzibar Adası'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

15 Temmuz Şehitler Külliyesi ve Hacı Ayşe Var Lisesi tarafından hazırlanan "Seyyah Projesi" kapsamında eğitim gören öğrenci ve göreli öğretmenlerin ülkelerindeki tarihi mekanlar ve kültürel öneme sahip alanların gezdirilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında bu hafta Zanzibar Adasını gezen öğretmen ve öğrenciler Tarihi Kale, İlk Mescit, Eski Çağlardan Kalma Mağara Yerleşimleri, Meteoroloji Merkezi, Tarihi Köle Satış Merkezi, ülkenin en ünlü piknik ve dinlenme mekanlarını gezen öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafları çektiler.

Türkiye Maarif Vakfı'na teşekkür eden Tanzanyalı öğrenciler, ilk defa kendi ülkelerindeki tarihi ve turistik mekanlarını kapsamlı bir şekilde görme imkanı bulduklarını ifade ettiler.

Hacı Ayşe Var Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Hassani İsa, yaptığı konuşmada, okulda 88 öğrenci bulunduğunu ve bunların tamamının ilk defa Zanzibar Adasını görme fırsatı bulduğunu söyledi.

Öğrencilerin kendi ülkelerini tanımak ve tarih konusunda bilgi sahibi olmak için başlattıkları "Seyyah Projesi" ile eğitimlerine katkı sağladıklarını belirten Hassani İsa, "Çocuklar çok mutlu oldu. Bu tip projelerle onları eğitime hazırlıyoruz. Eğitimlerine hem kültürel ve tarih açısında faydalı oluyor. Buna benzer etkinliklerimiz sürecek. Bu projemizde daha önce hiç Zanzibar Adasının tarihi ve turistik alanlarını görmeyen alanları gezdirdik." dedi.

Öğrencilerden Salih Ali de, şehirden ilk defa çıktığını belirterek, "İlk yola çıktığımızda içim kıpır kıpır oldu. Zanzibar Adasının gezmek ayrı bir duyguydu. Çünkü daha önce hiç görmediğim yerleri gördüm. Bundan dolayı bizi gezdiren öğretmenlerimize teşekkür ederim." diye konuştu.

Öğrenciler, bu gezinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.