Türkiye Maarif Vakfı Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti
Türkiye Maarif Vakfı Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Türkiye Maarif Vakfı Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Temmuz 05, 2024

Türkiye Maarif Vakfı, 2024 yılı Maarif Mezunları Mezuniyet programını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Mezuniyet programına Türkiye Maarif Vakfı Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Maarif mezunları katıldı.

Program, geleneksel Türk müziğinin klasik eserlerinin icrasıyla başladı. Açış konuşmalarını Yönetim Kurulu Üyesi Halime Kökçe ve Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili yaptı. TMV’nin misyon, vizyon ve değerleri ışığında uluslararası bir eğitim markası haline geldiğini vurgulayan Kökçe, Maarif eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerinin Maarif ailesinin bir parçası olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kökçe “Türkiye Maarif Vakfı olarak misyonumuz ve vizyonumuz, özüyle, öz değerleriyle barışık bir ülke olarak dünyaya örnek olmak ve milleti için çalışan, insanlığa katkı sunma idealini benimseyen ve çağın en ileri imkanlarından faydalanan nesiller yetiştirmektir.” dedi. Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedef doğrultusunda Türkiye Maarif Vakfı olarak BM üye ülkelerinin tamamında var olmak için canla başla çalışıldığını ifade eden Prof. Dr. Bilgili, “Hakikaten maarif ailesi, öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisiyle, mezunlarıyla bütün aşamalardaki yönetimleriyle büyük bir aile ve bu aile büyümeye devam ediyor. Hakikaten küresel bir eğitim kurumu haline geldik. Maarif Vakfı, sekizinci yılını yaşıyor. 8 yaşında olmasına rağmen büyük bir tecrübeye sahip oldu. Bu süre zarfında içerik üretti, öğrenci yetiştirdi, okullar açtı, öğretmenleri eğitti ve idarecileri geliştirdi. Bu nedenle ailemiz gerçekten büyüdü” dedi. 

Bilgili, TMV’nin uluslararası eğitim sisteminde önemli bir rol oynadığını belirterek, Maarif Mezunlarına şöyle seslendi: “Maarifin anlayışı, dünya genelinde eğitim çalışmalarını sürdürmek, aileyi büyütmek ve sürdürülebilir hale getirmektir. Sizler de bizim ailemizin bir parçasısınız, ancak şimdi mezun oluyorsunuz. Bu güzel bir hatıra ve sizin için önemli bir dönem. İş hayatına başlayacaksınız, belki lisansüstü çalışmalar yapacaksınız. Ancak maarif ailesinin bir üyesi olduğunuzu asla unutmayacaksınız. Bu, sizin için büyük bir güç ve aidiyet kaynağı. Çünkü ailemiz gerçekten büyük, küresel bir aile” şeklinde konuştu. 

Türkiye Maarif Vakfının Üsküdar’da bulunmasının Üsküdar için bir değer olduğunu ifade ederek konuşmalarına başlayan Kaymakam Yazıcı, Maarif Vakfının 8 yıllık süre zarfında dünyada büyük işler başardığını ve Türkiye’nin yurt dışına açılan penceresi olma vazifesini layıkıyla sürdürdüğünü ifade etti. 

Türkiye Maarif Vakfının iyi insan yetiştirme misyonuna vurgu yapan Yazıcı “Kişilikli, kimlikli bireyler olarak yetişip dünya huzuruna, dünya barışına katkı sağlaması noktasında Maarif Vakfımızın çok önemli bir misyonu ve görevinin olduğunu düşünüyorum. Bu noktada da çok kıymetli, çok hayırlı ve çok değerli çalışmalarının olduğunu müşahede ediyoruz. Biz de yurt dışına çıktığımızda görüyoruz. Ve bununla da gurur duyuyoruz. Maarif vakfımızın yurtdışındaki eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerini bu şekilde ülkemizde de takip ediyor olması, onlara değer vermesini de son derece anlamlı buluyorum.” dedi. 

Kaymakam Yazıcı, yapılan çalışmalardan ötürü Türkiye Maarif Vakfı başkanına, Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyelerine, Türkiye Maarif Vakfı ailesine teşekkürlerini ifade ederek konuşmasını sonlandırdı. 

Flama teslim merasiminin sonrasında mezuniyet nişanı ve hediye takdiminin ardından program sona erdi.