Türkiye Maarif Vakfı Macaristan İlköğretim Okulu ve Lisesi Açıldı
Türkiye Maarif Vakfı Macaristan İlköğretim Okulu ve Lisesi Açıldı

Türkiye Maarif Vakfı Macaristan İlköğretim Okulu ve Lisesi Açıldı

Eylül 10, 2020

Macaristan’da ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte, başkent Budapeşte’de bulunan Macaristan Maarif İlköğretim Okulu ve Lisesi eğitim-öğretim hayatına başladı. 1 Eylül 2019’dan bu yana hazırlık ve tanıtım çalışmaları yapılan okulda, 1 yıl boyunca dil kursları, okul öncesi hazırlık dersleri ve velilere yönelik seminerler gerçekleştirildi. Yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle uzaktan eğitime geçilerek çalışmalara devam edildi. Birçok farklı ülkeden öğrencisi bulunan okul, çok kültürlülüğü ve çok dilliliği bünyesinde barındırıyor.

Pandemi önlemleri sebebiyle davetlilerin yer almadığı; öğrenci, veli ve öğretmenlerin katılımıyla sade bir tören gerçekleştirildi. Macar millî marşının ardından açılış konuşmasını yapan Türkiye Maarif Vakfı Macaristan Ülke Temsilcisi, okulun ilk günü öğrenci, veli ve öğretmenlerle aynı salonda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hazırlık süreci ve pandemi döneminin ardından okula olan özlemin sona erdiğini ve öğrencilerin yeniden okulla buluşabilmesinin sevincini paylaştıklarını ifade etti.

Türkiye Maarif Vakfının Asya’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Avustralya’ya 43 ülkede 40.000’e yakın öğrencisiyle büyük bir aile olduğunu ve bugünden itibaren artık bu büyük ailenin birer üyeleri olduğunu belirten ülke temsilcisi, öğrencilere sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim dönemi dileyerek sözlerini tamamladı.

Tören, okunan İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından derslerin başlamasıyla sona erdi ve öğrenciler öğretmenleriyle birlikte sınıflardaki yerini aldılar.