Türkiye Maarif Vakfı, Kırgızistan’da Robotik Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı
Türkiye Maarif Vakfı, Kırgızistan’da Robotik Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Maarif Vakfı, Kırgızistan’da Robotik Yarışmasına Ev Sahipliği Yaptı

Şubat 08, 2024

Kırgızistan Maarif Eğitim Kompleksi, Kırgız Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı iş birliğiyle ülkede ilk kez düzenlenen Ulusal Robotik Yarışması’na ev sahipliği yaptı.


FIRST Organizasyon ve Kazakistan Cumhuriyetinden USTEM Vakfının da destek verdiği, Bişkek’te düzenlenen “First Lego League” Robotik Yarışması’na 9 okuldan 25 takım katıldı.


Yarışmada öğrenciler, STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında yaratıcılık, problem çözme ve takım çalışması becerilerini sergilediler. LEGO parçalarından oluşan robotlarını tasarlayıp programlayan öğrenciler, belirlenen görevleri yerine getirmeye çalıştılar. Bir tema çerçevesinde araştırma projeleri hazırlayıp sunan öğrenciler, jüri üyelerinden geri bildirim aldılar.


Yarışmanın sonunda, Kırgızistan Maarif Eğitim Kompleksinden iki takım, Astana’da gerçekleşecek uluslararası yarışmaya katılmaya hak kazandı. Ödül töreninde konuşan Kırgız Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanı Yardımcısı Samıkbaeva Lira Amanbaeva, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek Türkiye Maarif Vakfına eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.


Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla 2016 yılında kuruldu. Bugün 52 ülkede 465 eğitim kurumu ve 37 yurt ile faaliyet gösteren vakıf, Kırgızistan’daki faaliyetleriyle nitelikli eğitime katkı sunuyor.