Türkiye Maarif Vakfı ile OMÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Türkiye Maarif Vakfı ile OMÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Maarif Vakfı ile OMÜ Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kasım 26, 2020

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türkiye Maarif Vakfı arasında ulusal ve uluslararası alanda örnek ve sağlıklı bir ortak çalışma modelinin hayata geçirilmesi için iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitede gerçekleştirilen törende OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ün imzaladığı protokolle; kurulacak iş birliklerinde eğitim faaliyetlerinin mümkün olduğu ölçüde karşılıklı desteklenmesi, Türkçe eğitimin ve Türk kültürünün yaygınlaştırılması, dil eğitimine ilişkin karşılıklı tecrübe ve bilgi birikiminin paylaşılması ile akademik araştırmaların desteklenmesi amaçlanıyor.

Eğitim programlarının oluşturulması ve zenginleştirilmesi, ortak araştırma-geliştirme çalışmalarının düzenlenmesi, müfredat ve materyal temini, uzaktan eğitim sistemleri altyapısının kurulumuna destek verilmesi, uluslararası öğrenci programlarını ve öğrenci hareketliliğini güçlendirecek programların düzenlenmesi ve Vakfın faaliyet gösterdiği ülkelerde, öğrencilerin Türkiye’de yükseköğretime yönlendirilmesine yönelik konular yapılacak iş birlikleri arasında bulunuyor.

Başkan Prof. Dr. Akgün ve Rektör Prof. Dr. Ünal protokolle metne bağlanan iş birliğinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.