Türkiye Maarif Vakfı Heyeti Musul’u Ziyaret Etti
Türkiye Maarif Vakfı Heyeti Musul’u Ziyaret Etti

Türkiye Maarif Vakfı Heyeti Musul’u Ziyaret Etti

Ekim 16, 2020

Irak’ta nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu kentlerden Musul’a Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli ve beraberlerindeki heyet bir ziyaret gerçekleştirdi.

Türkiye’nin Musul Başkonsolosu Mehmet Küçüksakallı’nın da eşlik ettiği ziyarette Musul Valisi Necm Al Cuburi, Musul Eğitim Müdürü Yunus Farac Al Sabawi, Musul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kusay Al Ahmedi ile bir dizi görüşme gerçekleştirildi.

Vali Cuburi ile bir araya gelen heyet, Türkiye Maarif Vakfının dünya genelinde devam eden çalışmalarını ve Irak’taki yapılanmasını aktardı. Vali Cuburi Vakfın Irak’ta Bağdat ve Erbil’den sonra Musul’da ve Telafer’de de okul açmasının çok önemli olduğunu ve bununla ilgili her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.

Heyet, Valilik ziyaretinin ardından Eğitim Müdürü Al-Sabawi ile görüştü. Musul’daki Eğitim Bakanlığına bağlı okullar ve eğitimle ilgili son durum hakkında bilgi alarak Al-Sabawi’ye Türkiye Maarif Vakfının Musul’da sağlayacağı eğitim faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Al-Sabawi Maarif Musul Okullarının kuruluşu ve işlemleri ile ilgili her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.

Ziyaret kapsamında Musul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmedi ile görüşen heyet, Musul Üniversitesinde Türkçe eğitim ve yeni kurulacak Türkoloji enstitüsü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Maarif Musul Okullarının ve Irak’ta devam eden Maarif okul projelerinin Irak eğitim sistemi için çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Ahmedi, üniversiteleri için kaliteli insan kaynağı yetiştirecek ve çocuklara Türkiye’de eğitim imkanı sağlayacak bu projenin Musul’un kalkınmasında ve gelişiminde çok önemli bir rol oynayacağını belirtti.