Türkiye Maarif Vakfı Gine Bissau’da
Türkiye Maarif Vakfı Gine Bissau’da

Türkiye Maarif Vakfı Gine Bissau’da

Mayıs 17, 2018

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) faaliyetleri hızla devam ediyor. TMV Yönetim Kurulu Üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz resmi ziyaretlerde bulunmak için gittiği Gine Bissau’da Cumhurbaşkanı ve Eğitim Bakanı ile görüştü.

Eğitim Bakanı ile yapılan müzakereler sonucunda Bakanlar Kurulu Toplantısı esnasında bir araya gelen ikili, FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı’na devir protokolünü imzaladılar. 

İmzalanan protokolle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 4 okul Türkiye Maarif Vakfı’na devredildi.

Basına verdiği demeçte Sn. Yavuz; “Gine Bissau'da iki günlük resmi ziyaretlerimiz esnasında Türkiye'ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterilen ilgiden son derece memnun olduk. Gine Bissau Hükümeti'nin ve Cumhurbaşkanı'nın hızlı karar alması ve ülkede bulunan hain FETÖ'nün tüm okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesi, iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Böylece dost ve kardeş Gine Bissau'da da hain örgüt FETÖ çökertilmiş oldu. Artık Gine Bissau'lu öğrenciler iki millet ve iki devletin şefkat ve kudretiyle eğitim alıp ortak geleceğimizi inşa edecekler. Bu başarıyı 15 Temmuz şehit ve gazilerimize ithaf ediyor, Afrika'nın tamamında bu örgütü bitirmekte kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.