Türkiye Maarif Vakfı Gençlik Köprüsü Kuruyor: Arnavutluk Gençlik Değişim Programı
Türkiye Maarif Vakfı Gençlik Köprüsü Kuruyor: Arnavutluk Gençlik Değişim Programı

Türkiye Maarif Vakfı Gençlik Köprüsü Kuruyor: Arnavutluk Gençlik Değişim Programı

Mayıs 17, 2024

Türkiye Maarif Vakfı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Gençlik Değişim” programı kapsamında, Türkiye’den 20 üniversite öğrencisini Arnavutluk’taki Maarif Okullarında ağırladı. Program, gençler arasında kültürel alışverişi teşvik etmek ve uluslararası eğitim bağlarını güçlendirmek amacı taşıyor.


Etkinlikler ve Ziyaretler Öğrenciler, Arnavutluk’un Tiran, Elbasan ve İşkodra şehirlerinde bulunan Maarif Okulları kampüslerini ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında, öğrencilerimizle bir dizi etkinlik gerçekleştirerek, eğitim ve kültür alışverişinde bulundular.


Kariyer Günleri ve Diplomatik Buluşma Tiran’da düzenlenen Kariyer Günleri’ne katılan gençler, Tiran Büyükelçisi Sayın Tayyar Kağan Atay ve Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı olarak faaliyet gösteren Tiran New York Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Güneş ile özel bir buluşma gerçekleştirdi. Bu buluşmada, gençler kariyer planlama ve uluslararası eğitim fırsatları hakkında değerli bilgiler edindiler.


Programın Amacı ve Geleceği “Gençlik Değişim” programı, gençlerin uluslararası deneyim kazanmalarını ve farklı kültürleri tanımalarını sağlayarak, global dünyada başarılı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor. Türkiye Maarif Vakfı, bu tür programlarla gençlerin dünya vatandaşı olma yolunda ilerlemelerine destek olmayı sürdürecektir. Programın Temmuz ayında Bosna Hersek, Eylül ayında Kuzey Makedonya & Kosova Gençlik Değişim Programları ile devam edecek.