Türkiye Maarif Vakfı Geleceğin Gazetecilerini Yetiştiriyor
Türkiye Maarif Vakfı Geleceğin Gazetecilerini Yetiştiriyor

Türkiye Maarif Vakfı Geleceğin Gazetecilerini Yetiştiriyor

Mayıs 05, 2021


Dünyanın dört bir yanında eğitim faaliyetlerini başarı ile sürdüren Türkiye Maarif Vakfı okullarında TRT iş birliğiyle gerçekleştirilecekGençler İçin Gazetecilik” projesi ile lise öğrencileri arasından gazeteciliğe ilgi duyan ve istekli olan öğrencilerin bu alandaki meraklarını gidermeleri, kendilerinin ve bulundukları ülkenin hikayelerini duyurması amaçlanıyor.

Projenin en önemli çıktısı olan “insan hikayeleri” aracılığıyla toplumsal farkındalığın ve bilincin arttırılmasına katkı sunarken, insan odaklı gazetecilik anlayışının da temsilcisi olarak geleceğin gazetecilerinin yetişmesinde rol oynayan Gençler için Gazetecilik ekibi TRT’nin gönüllü ve tecrübeli gazetecilerinden oluşuyor.

Aynı zamanda küresel insani sorunların çözüme ulaştırılması için toplumsal dönüşüme katkıda bulunmak üzere kurulmuş TRT World Citizen platformunun bir parçası olarak sürdürdüğü eğitimlerde, “Herkesin bir hikayesi var ve herkes hikayesini anlatabilmeli” felsefesinden hareketle, Türkiye Maarif Vakfı öğrencilerinin, haberin sadece nesnesi değil öznesi de olmaları; sadece kendilerinin değil sesini duyuramayanların da sesi olmaları hedefleniyor.

Bu kapsamda seçilecek öğrencilerin, 30 kişilik sanal sınıflarda ve iki gün boyunca, sırasıyla; A’dan Z’ye Gazetecilik, Hikâye Anlatıcılığı, Saha Yapımcılığı ve Mobile Gazetecilik olmak üzere dört aşamalı eğitimden geçmeleri planlanıyor. Eğitim, ilk gün teorik, ikinci gün sahada pratik yapma şeklinde gerçekleşiyor.