Türkiye Maarif Vakfı Filistin’de Faaliyetlere Başlıyor
Türkiye Maarif Vakfı Filistin’de Faaliyetlere Başlıyor

Türkiye Maarif Vakfı Filistin’de Faaliyetlere Başlıyor

Mayıs 25, 2022



Dünya genelinde 67 ülkede faaliyetlerini sürdüren Türkiye Maarif Vakfı, Filistin Devleti ile imzalanan Ev Sahibi Ülke Anlaşması’yla önümüzdeki günlerde eğitim öğretime başlayacak. 24 Mayıs Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Filistin Devleti Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki Türkiye-Filistin Ortak Komite Toplantısı kapsamında Ramallah’ta bir araya geldi. İki Bakanın nezaretinde Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ile Filistin Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ev Sahibi Ülke Anlaşmasına imza attı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu törende yaptığı konuşmada, iki ülke arasında eğitim alanında da iş birliğini geliştirmek istediklerini dile getirerek “Türkiye Maarif Vakfımız bugün imzalanan anlaşmayla Filistin’de eğitime destek verecek, Filistin devletinin ve hükümetinin genç kardeşlerimize yönelik yaptığı yatırımlara katkı sunacak.” dedi.

İmzalanan anlaşmayla Türkiye Maarif Vakfına Filistin’de tüzel kişiliğini kurma çalışmalarında imtiyaz tanınacak ve Vakfın okul açma süreçleri için hukuki olarak önü açılacak. Anlaşma ayrıca TİKA’nın ülkede Kudüs Üniversitesi ile yaptığı yurt projesinin ve Filistin’de gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin süreçlerin hızlanmasını sağlayacak.