Türkiye Maarif Vakfı Azerbaycan ile İş Birliği Protokolü imzaladı
Türkiye Maarif Vakfı Azerbaycan ile İş Birliği Protokolü imzaladı

Türkiye Maarif Vakfı Azerbaycan ile İş Birliği Protokolü imzaladı

Mayıs 21, 2021


Türkiye Maarif Vakfı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı arasında iş birliği protokolü Başkent Bakü’de imzalandı.

Eğitim Bakanlığında gerçekleştirilen toplantıda Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Emin Emrullayev ve Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Törende Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Azerbaycan Bakan Yardımcısı Muhtar Memmedov ve Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli hazır bulundu.

İmzalanan protokol, taraflar arasında eğitim alanında iş birliklerini genişletmek ve teşvik etmek amacını taşımaktadır.

Bahse konu protokol Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında 31 Ekim 2017 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti arasında Eğitim Alanında İş Birliği Anlaşması” hükümlerine ve 25 Nisan 2018 tarihli “VII. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyine dair Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Arasında Protokol” hükümlerine dayanarak oluşturuldu.

Türkiye Maarif Vakfı, 6721 sayılı Kanun ile yurt dışında insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde okullar, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek üzere kurulmuştur. Vakıf, 67 ülkede faaliyet göstermekte; 357 eğitim kurumu ve 1 üniversite ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

İlmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak iyi insanlar yetiştirme vizyonuna sahip Türkiye Maarif Vakfı, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’da iki devlet tek millet şiarıyla modern eğitim faaliyetlerinde bulunmayı ve öncelikle Bakü olmak üzere zamanla diğer şehirlerde de okul açmayı amaçlamaktadır.