Türkiye Maarif Vakfı, Arnavutluk Maarif Okulları Öğrencilerini İstanbul’da Ağırladı
Türkiye Maarif Vakfı, Arnavutluk Maarif Okulları Öğrencilerini İstanbul’da Ağırladı

Türkiye Maarif Vakfı, Arnavutluk Maarif Okulları Öğrencilerini İstanbul’da Ağırladı

Haziran 11, 2024

Türkiye Maarif Vakfı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Gençlik Değişim” programı Türkiye Etabı kapsamında Arnavutluk Maarif Okulları’ndan 20 lise öğrencisini 20-25 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de ağırladı. Bu program, gençler arasında kültürel alışverişi teşvik etmeyi ve uluslararası eğitim bağlarını güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrenciler, Türkiye’de İstanbul, Bursa ve Çanakkale şehirlerinde bulunan Gençlik Merkezlerini ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında, öğrenciler eğitim ve kültür alışverişinde bulunmak üzere çeşitli etkinliklere katıldılar. Ayrıca, Türkiye’nin sosyal zenginliği ve kültürel çeşitliliğiyle dolu bu şehirlerin tarihi ve turistik alanlarını gezdiler. Gastronomi başta olmak üzere pek çok konuda unutulmaz deneyimler yaşadılar.

Uluslararası Arnavutluk Maarif okullarından katılan öğrenciler, 21 Mayıs 2024 tarihinde Türkiye Maarif Vakfı Merkezi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, öğretmenler ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandı. Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halime Kökce, Öğrenci ve Mezun İşleri Daire Başkanı Ahmet Güney ve ilgili Daire Başkanları, öğrencilere vakıf çalışmalarını tanıttılar. Bu ziyaret, Türkiye Cumhuriyeti, Maarif Vakfı ve eğitim alanındaki birikimlerin karşılıklı olarak paylaşıldığı bir fikir alışverişi platformu oldu.

“Gençlik Değişim” programı, gençlerin uluslararası deneyim kazanmalarını ve farklı kültürleri tanımalarını sağlayarak, global dünyada başarılı bireyler olmalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Türkiye Maarif Vakfı, bu tür programlarla gençlerin dünya vatandaşı olma yolunda ilerlemelerine destek olmayı sürdürecektir. Programın Temmuz ayında Bosna Hersek, Eylül ayında Kuzey Makedonya & Kosova Gençlik Değişim Programları ile devam edeceği planlanmaktadır.