Türkiye Maarif Vakfı Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Buluşmasında Bir Araya Geldi
Türkiye Maarif Vakfı Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Buluşmasında Bir Araya Geldi

Türkiye Maarif Vakfı Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Buluşmasında Bir Araya Geldi

Mayıs 15, 2021


Türkiye Maarif Vakfı, her yıl gerçekleştirdiği geleneksel bayram buluşmasını bu yıl da video konferans aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki çalışanların ve Vakıf yönetiminin katılımıyla gerçekleştirdi.

Koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında uygulanan tedbirler nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen bayram buluşmasında konuşan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, çalışanların bayramını kutladı.

Afrika’dan, Avustralya’ya dünyanın dört bir yanında şanıyla, şerefiyle, onuruyla Türkiye Maarif Vakfını temsil eden bir aile olduklarını vurgulayan Akgün, şöyle konuştu:

“Genel Merkezde Yönetim Kurulundan şoförlerimize kadar geniş bir aileyiz. Merkezde 200, yurtdışında 400 Türk personel, yerelden de dahil edilince toplam 7 bin civarı personelimiz var. Bunun dörtte üçü öğretmen, eğitici pozisyonunda. Bütün personelimiz büyük Maarif ailesinin onurlu, şerefli birer üyesi. 44 ülkedeki, 380 civarı eğitim kurumu, 43 bin civarı öğrenci ile Maarif Vakfının faaliyetlerinin yükünü çekiyorlar. Bütün çalışanlarımızı seviyoruz, sayıyoruz. Çalışanlarımızdan da çok güzel mesajlar geliyor. “İyi bayramlar” diyen yüz akı çocuklarımız var. Bunlar bizim çıktılarımız ve bir neslin kendi ülkesini kalkındıracak olan nitelikli iyi insanları. Bugün pandemi bizi zorluyor ama son 1.5 yıl içinde Maarif Vakfının sahada yaptığı işler gerçekten takdirle karşılanıyor.”

Pandemi döneminde büyük bir gayretle eğitimi kesintisiz bir şekilde devam ettiren bütün personele teşekkür ettiğini ifade eden Akgün şöyle devam etti:

“Gönül istiyor ki yüz yüze görüşelim ama renkli camların ardından görüşüyoruz. Buna da şükür. Dostlarımızla, akrabalarımızla sizlerle görüşüyoruz bu imkânla. Bir sonraki bayramda sevgimizi, dostluğumuz yüz yüze paylaşabilmektir temennimiz. Kanuninin dediği gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi… Bir nefes sıhhatin kıymetini bu pandemi bize çok güzel anlattı. İnşallah bu süreç bir an önce biter. Pek çok arkadaşımız sahada aşılama sürecini bitirdi bildiğim kadarıyla.

En son Kırgızistan’daydım. Oradaki aşılama süreci devam ediyordu. Dışişleri Bakanlığı ile yaptığımız anlaşma ile merkez personeli ve eşlerine 500 civarı aşı temin ettik. E nabızdan bu aşılar yapılacak.

Yaptığınız iş çok onurlu, hayırlı, milli bir iş. Siz gerekli gayreti gösterirseniz devlet de her noktada size sahip çıkar. Pandemi dönemi bunun ispatı oldu. Türkiye büyük bir devlettir. Milletimizi ayakta tutan bu ruhtur. Dünyanın her yerinde herkes bize, Anadolu’ya bakıyor. Bütün Türk dünyası, İslam Dünyası, hatta bütün insanlık, özellikle Afrika Türkiye’yi bir ümit olarak görüyor. Eğitim de bunun bir parçası, dört buçuk yılda bu noktaya geldik.”

Daha sonra söz alan Mütevelli Heyeti, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, çalışanların bayramını kutladılar.