Türkiye Maarif Vakfı Ailesi Bayramlaştı
Türkiye Maarif Vakfı Ailesi Bayramlaştı

Türkiye Maarif Vakfı Ailesi Bayramlaştı

Mayıs 25, 2020


Türkiye Maarif Vakfı her yıl gerçekleştirdiği geleneksel bayram buluşmasını bu yıl yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında uygulanan tedbirler nedeniyle online video konferans yöntemiyle dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarının katılımıyla icra etti.

Bayramlaşma programı; Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Mütevelli Heyeti, Yönetim Kurulu Üyeleri, genel merkez çalışanları ve dünya genelinde faaliyet gösterilen tüm ülkelerdeki personellerin katıldığı görüntülü görüşme ile yapıldı.

Programda konuşan Akgün, Vakıf çalışanlarının bayramını kutladı. Uzaktan eğitim yöntemiyle faaliyetleri aksatmadan sürdüren personelleri de tebrik etti.

Vakfın dünyayı etkileyen pandemi sürecinde aldığı tedbirlere de değinen Akgün, şöyle konuştu:

“Yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını ortaya çıktığı andan itibaren Türkiye Maarif Vakfı olarak nasıl bir çalışma yürüteceğimizin hazırlıklarını yapmıştık. Birçok ülkede daha önceden oluşturulan uzaktan eğitim sistemi hayata geçirilerek eğitimler kesintisiz bir şekilde devam ettirildi. Bu süreçte pek çok ülke de uzaktan eğitim sistemiyle Türkiye Maarif Vakfı vesilesiyle tanışmış oldu. Özelikle internet alt yapısının yetersiz olduğu Afrika ülkelerinde, yenilikçi yaklaşımımızla mevcut alt yapı olanaklarına uygun bir uzaktan eğitim modelini faaliyete soktuk. Dolayısıyla, bu ülkelerin eğitimine de katkıda bulunmuş olduk. Bazı ülkelerin eğitim bakanlıklarıyla protokoller imzalayarak uzaktan eğitim materyallerini Maarif Okullarında hazırlayarak sunuyoruz.”

Türkiye’nin pandemiye karşı en hızlı tedbir alan ülke olduğuna da dikkat çeken Akgün; “Herkesin evden çalışmak zorunda kaldığı, bütün dünyanın içine kapandığı bir dönemde Türkiye oldukça önemli atılımlar yaptı. Yardım talep eden ülkelere en hızlı şekilde yardım etti. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımız tahliye edilerek ülkemize getirildi. Ayrıca sağlık alanında geliştirilen başarılı çözümlerle Türkiye, yaşananlardan en az etkilenen ülkelerden biri oldu. Şu ana kadar pandemiye karşı başarılı bir şekilde yürütülen süreç, aynı şekilde devam ediyor.” dedi.

Maarif çalışanlarına da seslenen Akgün, Maarif ailesi olarak gerek yurt dışında gerek yurt içinde alınan çeşitli tedbirlerle sistemi aksatmayacak şekilde süreci yürüttüklerini ifade etti.

Türkiye Maarif Vakfının her çalışanı ve ailesinin kendileri için değerli ve kıymetli olduğunu belirten Akgün, “Kendilerinden isteğimiz, aileleriyle sık sık iletişim halinde olmaları ve onların duasını almaları. Genel merkez olarak salgın nedeniyle yaklaşık 2 aydır home ofis çalışmak zorunda kaldık. Bu sebeple her yıl gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale gelen bayram buluşmamızı bu yıl internet ortamında yaptık. Bu vesileyle uzaktan gerçekleştirilen böyle geniş katılımlı toplantıları avantaja dönüştürmeye çalışıyoruz. Her yılın farklı dönemlerinde icra ettiğimiz ülke temsilcileri toplantısını da bu şekilde video konferans yöntemiyle gerçekleştirmeyi planlayabiliriz.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Mütevelli Heyeti, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, çalışanların bayramını kutladılar.