Türkiye Maarif Vakfı Afganistan’da Yeni İlkokul Açacak
Türkiye Maarif Vakfı Afganistan’da Yeni İlkokul Açacak

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan’da Yeni İlkokul Açacak

Temmuz 06, 2020

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan’ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.

İlkokul olarak kullanılacak ve daha önce Belh İl Şura Başkanlığı olan binanın Afgan-Türk Maarif Okullarına devri için düzenlenen törene Belh Vali Yardımcısı Muhammed Başir Tevhidi, İl Şura Başkanı Muhammed Afzal Hadid, Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Ülke Temsilcisi Şakir Voyvot ve Afgan-Türk Maarif Okulları Mezar-ı Şerif erkek ve kız liseleri yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Belh Vali Yardımcısı Tevhidi, Türkiye’nin her zaman Afgan halkının yanında yer aldığını söyledi.

Türkiye’nin yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını sürecinde Afganistan’a erzak, hijyen ve tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu ifade eden Tevhidi, zor günlerde de Afganistan halkının yanında olan Türkiye’ye teşekkür etti.

Tevhidi, Türkiye Maarif Vakfının Afganistan halkına verdiği sözleri yerine getirdiğini hatırlatarak Afgan-Türk Maarif Okullarının kısa sürede birçok başarıya imza attığını belirtti.

Belh İl Şura Başkanı Hadid, Afganistan’ın kalkınmasının eğitimden geçtiğini ve bu nedenle eğitime yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu kaydetti.

Belh İl Şura Başkanlığının eski binasını, Türkiye Maarif Vakfının yeni açacağı ilkokula tahsis ettiklerini ifade eden Hadid, binanın eğitim yuvası olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ülke Temsilciliği yetkilileri de Türkiye Maarif Vakfı olarak Afgan halkına verdikleri sözü yerine getirmeye devam ettiklerini belirterek, ilkokul binasının tadilatının yapılmasının ardından en kısa sürede hizmete açılacağını sözlerine ekledi.