Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da 46. Okulunu Açtı
Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da 46. Okulunu Açtı

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da 46. Okulunu Açtı

Eylül 17, 2024

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Afganistan'ın Nangerhar vilayetinde 46. okulunu açtı. Celalabad'taki TMV Afgan-Türk Okulları yerleşkesinde düzenlenen törene, TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Cengiz Aydemir ve yerel yetkililer katıldı.


TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben, burada yaptığı konuşmada, TMV'nin 54 ülkede 480 eğitim kurumu ile faaliyet gösterdiğini, 55 bin öğrenciye eğitim sunduğunu ve 9 bin eğitim personeli ile çalıştığını söyledi. Türkben ayrıca, Afganistan ile Türkiye arasındaki tarihi bağların bu tür faaliyetlerin önemini artırdığını vurguladı.


Ahmet Tukur, TMV olarak Afganistan'ın geleceğini inşa etme sorumluluğunun farkında olduklarını belirterek, "Sizler küçücük çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsunuz, bu sadece onların ruh ve zihin dünyalarını inşa etmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkenizin geleceğini şekillendirmek demektir," dedi.


Velilerden Nasihullah Şahid, TMV okullarının sunduğu yüksek kalitedeki eğitim sebebiyle çocuğunu burada okutmak istediğini ifade etti. Şahid, "Öğrencilere iyi eğitim verildiğini gördük, diğer okullara göre hem ilgi hem de eğitim açısından çok daha iyi," şeklinde konuştu.

Yapılan duaların ardından, Afgan-Türk Maarif Okulları Celalabad İlkokulu resmi olarak açılmış oldu. TMV'nin Afganistan genelindeki mevcut kampüslerinde toplam 16 okul bulunmaktadır; bunlar arasında 7 anaokulu, 9 ilkokul, 15 ortaokul ve 15 lise yer alıyor.