Tunus Maarif Okulları’nda Yıl Sonu Etkinliği
Tunus Maarif Okulları’nda Yıl Sonu Etkinliği

Tunus Maarif Okulları’nda Yıl Sonu Etkinliği

Haziran 29, 2019

Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde bulunan Tunus Uluslararası Maarif Okulları, düzenlenen yıl sonu etkinliği ile 2018-2019 eğitim-öğretim yılını kapattı.

Tunus Bilim Merkezi İbn Haldun Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Tunus Büyükelçisi Ömer Faruk Doğan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Hava Yolları ve Anadolu Ajansı’nın Tunus temsilcileri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunması sonrasında başlayan tören, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cihad Demirli’nin konuşması ile devam etti.

Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Demirli yaptığı konuşmada, Türkiye Maarif Vakfı’nın her geçen gün gelişen ve büyüyen bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Tunus Maarif Okulları’nın 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde aldığı başarıların, gelecek yıl artarak devam etmesinin en büyük istekleri olduğunu aktaran Doç. Dr. Demirli, Türkiye Maarif Vakfı’nın yaklaşık 33 ülkede okullarının bulunduğuna ve önümüzdeki sene Tunus’ta lise açılması için çalışmalarına devam ettiğine dikkat çekti.

Tunus Büyükelçisi Doğan ise, Tunus Uluslararası Maarif Okulları’nın ilk açıldığı günden bugüne çok büyük aşamalar kaydettiğini ve özellikle bu yıl elde ettiği önemli başarılarla Tunus gündemindeki yerini aldığını ifade etti.

Büyükelçi Doğan, gelecek yıllarda Tunus Maarif Okulları’nın Türkiye ile Tunus arasındaki ilişkilerin gelişmesinde de çok önemli bir mihenk taşı olacağını vurgulayarak, veliler ve okul arasında oluşan sıcak ve samimi havanın her kesim tarafından ilgiyle takip edildiğini belirtti.

Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinliklerle sahne performansları sunulurken, programın son bölümünde başarılı öğrencilere hediyelerle beraber sertifikaları verildi.