Tunus Maarif Okullarında Kültür Etkinliği Düzenlendi
Tunus Maarif Okullarında Kültür Etkinliği Düzenlendi

Tunus Maarif Okullarında Kültür Etkinliği Düzenlendi

Nisan 01, 2021


Tunus Uluslararası Okulu Maarif Okulunda, “Geleneksel Tunus Kıyafetleri Milli Bayramı” kutlandı.

Öğrencilerin elle işlenen ve dokunan geleneksel Tunus kıyafetleri giydiği kutlamaya Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp de katıldı. Etkinlik boyunca alanda kurulan iki çadırda Tunus mutfağının kendine has lezzetleri ile Tunus kültürünü özel kılan yerel ürünlerle mücevher ve geleneksel kıyafetler sergilendi. Ayrıca Türkiye, Filistin, Lübnan, Suriye, Umman ve Endonezya mutfaklarından çeşitli geleneksel yemekler de misafirlere sunuldu.

Tunus Uluslararası Okulu Maarif Okulu Müdürü Hilmi Dönmez yaptığı açıklamada, öğrencilerin ufuklarını zenginleştiren ve genişleten, Tunus kültürünü ve diğer birçok ülkeyi tanımasını sağlayan bu tür kutlamaların önemli olduğunu ifade etti. Kutlamanın tüm Kuzey Afrika, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerini de kapsamasını istediklerini söyledi.

Okul Müdür Yardımcısı Rahma Haşemi ise, milli geleneksel giyim bayramının Tunus kültürünü karakterize eden bir Tunus festivali olduğunu aktardı. Haşemi, medeniyetler ve kültürler arasındaki zenginleştirici farkı vurgulamak için Tunus Uluslararası Maarif Okulu liderliğinde etkinliğe birçok ülkenin katılmasını istediklerini dile getirdi.

Otantik geleneksel Tunus kıyafetini tanıtmayı ve köklerini gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan Geleneksel Kıyafet Günü, ülkede her yıl kutlanıyor.

2017 yılı Eylül ayında eğitim faaliyetlerine başlayan Tunus Uluslararası Maarif Okulu, farklı milletlerden 216 öğrenciyi bünyesinde barındırıyor.