Tiran New York Üniversitesi'nin Yeni Kampüsü Açıldı
Tiran New York Üniversitesi'nin Yeni Kampüsü Açıldı

Tiran New York Üniversitesi'nin Yeni Kampüsü Açıldı

Aralık 02, 2023

Arnavutluk'ta, Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) bağlı olarak faaliyet gösteren Tiran New York Üniversitesi'nin yeni kampüsü, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Törene, TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, TMV Arnavutluk Temsilcisi Mesut Özbaysar ve Tiran New York Üniversitesi Rektörü Erkan Erdemir'in yanı sıra, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Prof. Dr. Birol Akgün, üniversitenin beş yıldır işletilmekte olduğunu ve fiziki ile teknolojik altyapılarını yenilemek amacıyla önemli yatırımlar yapıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin mükemmelliğine vurgu yaparak, vakfın eğitim, kültür ve genç nesillerin yetiştirilmesi alanında önemli hizmetler sunduğunu ve uluslararası bir entelektüel tartışma merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade etti.


Tiran New York Üniversitesi'nin, Arnavutluk'taki gençlere uluslararası standartlarda kaliteli eğitim sunmayı amaçladığını vurgulayan Akgün, bu vizyonun geleceğe iyi hazırlanmak isteyen gençler için büyük önem taşıdığını belirtti.


Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay ise, TMV'nin Arnavutluk'taki eğitim yatırımlarının hızlı ilerlemesinden duyduğu gururu dile getirdi. Üniversitenin kapasitesinin ve eğitim kalitesinin artırılmasının Arnavutluk'ta nitelikli insan yetiştirilmesine büyük katkı sunacağını ekledi.


2018 yılında TMV bünyesine katılan Tiran New York Üniversitesi, Arnavutluk'ta ilk özel üniversite olma özelliğini taşıyor. Tiran'ın merkezinde yer alan yeni kampüs, 3 bin 600 metrekarelik alana sahip olup, 1460 öğrenciye hizmet verecek kapasitededir.


Türkiye Maarif Vakfı, Tiran New York Üniversitesi başta olmak üzere, Tiran, Elbasan ve İşkodra şehirlerinde çeşitli eğitim faaliyetleri yürütmektedir.