TEKNOFEST Heyecanı Maarif Okullarına Taşındı
TEKNOFEST Heyecanı Maarif Okullarına Taşındı

TEKNOFEST Heyecanı Maarif Okullarına Taşındı

Şubat 28, 2024

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST, 2024 yılında Adana’da yapılacak. Bu heyecanlı etkinliğe katılmak isteyen Türkiye Maarif Vakfı Okulları, hazırlıklarını hızlandırdı.


Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında 55 ülkede eğitim veren bir kurum olarak, TEKNOFEST’e büyük ilgi gösteriyor. Bu amaçla, TEKNOFEST heyeti, Arnavutluk, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Kosova ve Pakistan’daki Maarif Okullarını ziyaret etti. Heyet, öğrenci ve öğretmenlerle buluşarak, yarışma süreçleri, proje hazırlama teknikleri ve başvuru koşulları hakkında bilgi verdi. Ziyaret edilen okullarda, öğrencilerin TEKNOFEST’e olan ilgi ve heyecanı dikkat çekti. Maarif Okulları, 2024 TEKNOFEST’e 500’den fazla proje ile katılmayı planlıyor.


Deneyim ve kariyer belirleme festivalinde projeleri ile yerlerini almaları noktasında Maarif Okullarının proje hazırlıkları ve süreçlerde dikkat edilecek hususların konuşulduğu toplantılar öğretmen ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.


Kırgızistan’da Teknofest Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, Balkanlarda Teknofest Yarışmaları Koordinatör Yardımcısı Mehmet Fatih Şahin, Pakistan’da Teknofest Dış İlişkiler Koordinatörü Tarkan Murat Korkmaz Teknofest yarışma süreçlerini, daha etkin proje geliştirme teknikleri üzerine sunumlar yaptılar.


Öte yandan, Türkiye’deki Maarif Mezunları da TEKNOFEST’e hazırlanıyor. Mersin Silifke’de düzenlenen Maarif Mezunları kampında, Teknofest Mersin sorumlusu Ahmet Bozdoğan, TEKNOFEST 2024 başvuru süreçleri ve yeni proje hazırlamanın teknik boyutları hakkında sunum yaptı. Kamp, Teknofest proje yarışmaları hakkında soru cevaplarla sona erdi.


TEKNOFEST, teknoloji meraklısı gençleri bir araya getirerek, onlara deneyim ve kariyer fırsatları sunuyor. Festival, havacılık, uzay, yapay zekâ, biyoteknoloji, enerji, sağlık, eğitim gibi alanlarda yarışmalar, atölyeler, seminerler, sergiler ve gösteriler içeriyor. Festivalin bu yılki teması ise “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak belirlendi.