Tanzanya Maarif Okulları'nda Gündüz Gece Eğitim
Tanzanya Maarif Okulları'nda Gündüz Gece Eğitim

Tanzanya Maarif Okulları'nda Gündüz Gece Eğitim

Temmuz 10, 2019

Zanzibar 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Hacı Ayşe Var Okulu’nda eğitim gece gündüz devam ediyor.

Saat 7.40’ta eğitime başlayan Hacı Ayşe Var Okulu’nda, eğitim öğretmen ve öğrencilerin özverileri ile gece 10.20’ye kadar sürüyor. Normal eğitim sonrasında akşam programı ile devam eden okulda öğrenciler için ek dinlenme saatleri, sportif etkinlikler ve Kur’an eğitiminin yanı sıra Matematik, Fizik, İngilizce, Biyoloji, Tarih, Swahilice dersleri ve laboratuvar uygulamaları yer alıyor.

Zanzibar 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Hacı Ayşe Var Okulu Akademik İşlerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Abdullah Hamad yaptığı değerlendirmede, yaklaşan ulusal sınavlar öncesinde eksikleri tamamlamak ve öğrencilere daha fazla zaman ayırmak için tam gün eğitime geçtiklerini ifade etti. Öğrencilerin ve velilerin bu durumdan büyük memnuniyet duyduklarını söyleyen Hamad; “Akşam derslerimiz ayrıca özel dersleri de içermektedir. Gerektiğinde öğrencilerimiz birebir ders alabilmekteler” dedi.

Akşam Dersleri Arasında Kur’an-ı Kerim Eğitimi De Bulunuyor

Akşam Kur'an-ı Kerim derslerinin de verildiği yeni uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, gece dersleri ile sınavlara daha iyi hazırlandıklarını dile getirerek teşekkür ettiler.