Sudan’daki Maarif Okulları ülke eğitimine destek veriyor
Sudan’daki Maarif Okulları ülke eğitimine destek veriyor

Sudan’daki Maarif Okulları ülke eğitimine destek veriyor

Mart 05, 2019

Sudan Eğitim Bakanlığınca Sudan genelinde eş zamanlı olarak 2 Mart’ta başlayıp 28 Mart’ta son bulacak Merkezi Diploma Sınavları için güçlü altyapı imkanlarından dolayı Maarif Okulları Sınav merkezi olarak kullanıldı.

02 Mart 2019 tarihinde başlayan Merkezi Diploma Sınavları için Sınavları Denetleme Yüksek Kurulu Başkanı Abdullah Nasr başkanlığındaki heyet, ülkedeki okullarda yapılan denetimler sonucu altyapı imkanları dolayısı ile Sudan Maarif Okullarının sınav merkezi olarak kullanılması uygun gördü.

02-14 Mart 2019 tarihleri arasında lise son sınıf öğrencilerinin gireceği “Lise Diploma Sınavı” ve 8. Sınıf öğrencilerinin 18-28 Mart tarihleri arasında gireceği “Liseye Geçiş Sınavı” için Sudan Maarif Okulları sınav merkezi olarak kullanılmakta.

Eğitimden sorumlu Genel Müdür Dr. Abdullah Nasr, Maarif okullarına yaptığı ziyarette okulların altyapı ve disipline olmasından dolayı sınav merkezi olarak kullandığını ifade etti.

Maarif okullarının ulaşım ve sınıfların ferahlığı açısından öğrencilere konfor sağlayacağına dikkat çeken Dr. Nasr, şöyle konuştu:

“Türkiye Maarif Vakfı okulları Sudan’da tertip, düzen, disiplin ve kalite yönünden en seçkin okullardan birisi. Temennimiz o ki Allah Türk kardeşlerimizi muvaffak kılsın. Çabalarını boşa çıkarmasın, büyük gayretlerini onlardan kabul buyursun. Sınavların uygulanmasında görev alan personele, Okul idaresine ve Türk Kardeşlerimize teşekkür ederiz. Maarif okullarında soğutma sistemi, masaların tek kişilik olması, fiziki şartlar ve ulaşım altyapısı uygunluğu sınav nedeniyle merkez olarak tercih ettik.”