Sudan Maarif Okulları’nda Mezuniyet Heyecanı
Sudan Maarif Okulları’nda Mezuniyet Heyecanı

Sudan Maarif Okulları’nda Mezuniyet Heyecanı

Mart 05, 2018

Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Maarif Okulları’nda mezuniyet heyecanı yaşandı.

Yaklaşık 1300 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü Sudan Maarif Okulları’ndan 2017-2018 eğitim öğretim yılında 60 ilkokul, 60 lise olmak üzere toplam 120 öğrenci mezun oldu.

T.C. Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Mustafa Göksu ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören Türkiye Maarif Vakfı Sudan Ülke Direktörü Ömer Alçep’in açılış konuşması ile başladı.

T.C. Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, törende yaptığı konuşmada, TMV'den mezun olan öğrencilerin gelecekte en iyi şekilde ülkelerini temsil edeceğini söyledi.

TMV Okullarının Sudan'ın en iyi okulu olma yolunda ilerlediğini belirten Neziroğlu, "Bazıları TMV'nin bu başarısını karalamaya çalışıyor. Bunlar Türkiye düşmanı, Sudan düşmanı FETÖ'cülerdir. Bunlarla mücadelemize devam edeceğiz." dedi.

TMV'nin dünyanın birçok yerinde ülkesine faydalı nesiller yetiştirdiğine dikkati çeken Dr. Mustafa Göksu, "TMV, dünyanın 32 yerinde 10 binden fazla öğrencisiyle çalışmalarına devam ediyor. Türkiye'nin eğitim metodunu ve tecrübelerini gittiğimiz ülkelere götürüyoruz." dedi.

Göksu, Sudan'ın farklı bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Burada sadece Sudanlı öğrencilere eğitim vermiyoruz. Yemenli, Suriyeli, Filistinli olmak üzere farklı milletlerden öğrencilerimiz var. Bu sayede o ülkelerin insan kaynağına da katkı sağlamış oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Törende öğrencilerin hazırladığı Türkçe-Arapça şarkılar söylendi, şiirler okundu ve tiyatro gösterileri yapıldı.

Diplomaların dağıtılması ile mezuniyet töreni sona erdi.