Sudan Maarif Öğrencilerinden İlköğretim Sınavlarında Önemli Başarı
Sudan Maarif Öğrencilerinden İlköğretim Sınavlarında Önemli Başarı

Sudan Maarif Öğrencilerinden İlköğretim Sınavlarında Önemli Başarı

Ekim 17, 2020

Sudan’da 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda Hartum Eyaleti genelinde gerçekleştirilen 175 bin öğrencinin katıldığı “İlköğretim Diploma Sınavı” sonuçları açıklandı. Sınavlarda Hartum Maarif Okullarında eğitim gören öğrencilerden, biri ikinci olmak üzere 16 öğrenci dereceye girdi.

Sınav sonuçları Hartum Eyaleti Eğitim Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen programda eğitim kurumları ile basının geniş katılımıyla açıklandı.

Hartum Eyaleti genelinde 1735 sınav merkezinde 175 bin kız ve erkek öğrencinin sınava girdiği belirtilen açıklamada, Hartum Eyaleti genelinde dereceye giren öğrencilerin isimleri ilan edildi.

Buna göre, 280 puan üzerinden 279 en yüksek puanla birinciler okunurken, 278 puan alan TMV Hartum Kız İlköğretim Okulu öğrencisi Safa Abduh Ahmed Alnozaili ikinci oldu.

TMV Erkek İlköğretim Okulundan 276 puan alan 2 öğrenci dördüncü, 6 öğrenci de 270 ile 275 puan diliminde 7 ile 10’uncu oldu.

Sınav sonucunda TMV Hartum Kız ve Erkek İlköğretim Okullarında okuyan öğrencilerin tamamı 280 puan üzerinden geçerli baraj puanı olan 140 taban puanı üstünde bir puan alarak yüzde yüz başarı sağlamış ve liselere başvuru ve kayıt hakkını elde ettiler.